Skip to main content

Aύριο oι συνομιλίες της ΕE και του ΔΝΤ με την Ελλάδα

Οι συνομιλίες της ΕΕ και του ΔΝΤ με την Ελλάδα για ένα σχέδιο δανεισμού θα αρχίσουν αύριο Τετάρτη και θα καλύψουν τα μέτρα που η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει ως το 2012, ανακοίνωσε η Επιτροπή.
 Οι συνομιλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την Ελλάδα για ένα σχέδιο δανεισμού θα αρχίσουν αύριο Τετάρτη και θα καλύψουν τα μέτρα που η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει ως το 2012, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή.

Οι συνομιλίες πρόκειται να ανοίξουν το δρόμο για την ταχεία καταβολή των χρημάτων στην Ελλάδα, όταν το ζητήσει η Αθήνα. Επρόκειτο να αρχίσουν χθες Δευτέρα, όμως τα προβλήματα που δημιούργησε στις αερομεταφορές η έκρηξη ενός ηφαιστείου στην Ισλανδία προκάλεσαν την αναβολή τους.

Τέτοιες συνομιλίες συνήθως διαρκούν δύο με τρεις εβδομάδες, δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάτζ. Θα καλύψουν με περισσότερες λεπτομέρειες δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να πάρει η Ελλάδα το 2011 και το 2012, για να εξασφαλίσει τα έκτακτα δάνεια από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, αν αποδειχθεί αδύνατη η χρηματοδότηση του χρέους της από την αγορά.