Skip to main content

Ατύχημα με 70 νεκρούς σε χρυσωρυχείο στην Γκάνα

Συνολικά 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την κατάρρευση χρυσωρυχείου στην κεντρική Γκάνα.Τα μέλη μιας ομάδας ερασιτεχνών χρυσωρύχων παγιδεύτηκαν, όταν η βροχή προκάλεσε υποχώρηση του εδάφους και κ
Συνολικά 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την κατάρρευση χρυσωρυχείου στην κεντρική Γκάνα, μετέδωσαν χθες τοπικά ΜΜΕ.

Τα θύματα, μέλη μιας ομάδας ερασιτεχνών χρυσωρύχων, παγιδεύτηκαν, όταν η βροχή προκάλεσε υποχώρηση του εδάφους και κατάρρευση του ορυχείου στην πόλη Ντάνκουα-ον-Οφιν την Κυριακή.

Τις σωστικές προσπάθειες δυσχεραίνει η έλλειψη σκαπτικών μηχανημάτων, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΜΜΕ.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Joy FM, περίπου 140 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, εργάζονταν στο χρυσωρυχείο την ώρα του δυστυχήματος.

«Σε αυτό το στάδιο δεν νομίζω ότι θα έχουμε επιζώντες, όσοι ήδη παγιδεύτηκαν, πιστεύω ότι θα είναι νεκροί», σχολίασε αξιωματούχος της αστυνομίας στην περιοχή μιλώντας στο σταθμό.

Ο Πίτερ Ογούσου-Ασία, τοπικός άρχοντας, είπε ότι στο ορυχείο βρίσκονται «όχι λιγότερες από 32 σοροί», προσθέτοντας ότι οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι «εξαιρετικά ισχνές».

Στο ορυχείο, που είχε εγκαταλειφθεί από μια εταιρεία πριν από χρόνια, δοκίμαζαν την τύχη τους πολλοί ερασιτέχνες χρυσωρύχοι, αναζητώντας το πολύτιμο μέταλλο με γυμνά χέρια.