Skip to main content

Άτυπο υπουργικό συμβούλιο σήμερα για το ΠΣΑ

Ένα εξαιρετικά κρίσιμο - αν και άτυπο - υπουργικό συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για σήμερα το μεσημέρι, υπό τη σκιά της σύνταξης της πρώτης τριμηνιαίας απολογιστικής έκθεσης για την πορεία της ελλη
Ένα εξαιρετικά κρίσιμο - αν και άτυπο - υπουργικό συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες αντικείμενο του θα είναι η πορεία εφαρμογής του αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας κι Ανάπτυξης (ΠΣΑ), από τα αποτελέσματα του οποίου θα εξαρτηθεί, εν πολλοίς, το περιεχόμενο της τριμηνιαίας απολογιστικής έκθεσης που θα συντάξει στα μέσα Μαΐου η Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει μια κατ’ αρχήν ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε συγκεκριμένα υπουργεία, αλλά σε πολλά άλλα παρατηρείται σημαντική υστέρηση.

Γι’ αυτό και θα ζητηθεί εγρήγορση, καθώς οι ώρες είναι κρίσιμες. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος αναμένεται ότι θα επαναλάβει την «απειλή» του ότι θα ανεβάσει στο opengov την πρόοδο που έχει σημειωθεί ανά τομέα κυβερνητικού έργου, γεγονός το οποίο όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά προκάλεσε έντονη αντίδραση στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση, τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έκθεσης που θα συντάξει η Κομισιόν θα εξαρτηθεί εν πολλοίς το αν θα κληθεί η Αθήνα να λάβει νέα, επιπλέον, μέτρα ακόμα και για το τρέχον έτος. Κάτι το οποίο η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει πάση θυσία, για ευνόητους λόγους.