Skip to main content

Αθωώθηκε ο Σαξώνης για την «εμπλοκή» του αντιδημάρχου

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ύστερα από ανάλογη πρόταση και του εισαγγελέα της έδρας, απήλλαξε τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Σαξώνη.

Αθώο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Σαξώνη για το αδίκημα της «ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης, κατ' εξακολούθηση».

Ο  πρώην διαχειριστής του δήμου Θεσσαλονίκη είχε κατονομάσει τον πρώην αντιδήμαρχο Αναστάσιο Γερογιάννη ως συνεργό στην υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, κατά την περίοδο της προκαταρκτικής έρευνας.

Ο αντιδήμαρχος αθωώθηκε από το πρωτοβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπεξαίρεση και ακολούθως μήνυσε τον Παναγιώτη Σαξώνη επειδή τον ενέπλεξε. Ο τελευταίος, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης για την κύρια υπόθεση, ανέφερε και το όνομα του Αναστάσιου Γερογγιάνη, σε υπόμνημα του προς την Οικονομική Επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, στις 7 Μαρτίου 2008.

Σήμερα το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ύστερα από ανάλογη πρόταση και του εισαγγελέα της έδρας, απήλλαξε τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Σαξώνη. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι «δεν τελέστηκε η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος» και ότι ο κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να αναφέρει  ότι θέλει, ακόμη και ψέμματα, ενώπιον των διωκτικών αρχών.

Στις 7 Ιανουαρίου, το  Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον Π. Σαξώνη για το ίδιο αδίκημα, που κινδύνευε με παραγραφή, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 12 μηνών. Για τα άλλα δύο αδικήματα της «συκοφαντικής δυσφήμισης» και της «ψευδούς καταμήνυσης»που κατηγορείται, μετά τη μήνυση Γερογιάννη, η δικογραφία διαχωρίστηκε και θα εξεταστεί από άλλο δικαστήριο.