Skip to main content

Αθωώθηκε για ανθρωποκτονία ύστερα από ένα χρόνο στη φυλακή

Αθωώθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης 74χρονος, ο οποίος πέρασε 12 μήνες στη φυλακή για την ανθρωποκτονία 69χρονης.

Ομόφωνα αθώο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έναν 74χρονο κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία μιας 69χρονης συγχωριανής του, στον Αρχάγγελο Πέλλας.

Προηγουμένως με πρόταση της, και η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή του.

Το έγκλημα πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο 2015. Η παθούσα - χήρα από το 2003 - η οποία διατηρούσε καφενείο στο χωριό βρέθηκε νεκρή την επομένη μέρα της δολοφονίας της, από τον αδελφό της, που παραβίασε την πόρτα του σπιτιού της, ανησυχώντας για την τύχη της. Κατά το παρελθόν, η 69χρονη φέρεται ότι διατηρούσε σχέση με τον 74χρονο.

Ο τελευταίος κατέστη κατηγορούμενος για δύο λόγους: Πρώτον: Προέβαλε  άλλοθι - ότι δήθεν ήταν στο συνεργείο αυτοκινήτων ενός γνωστού - το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε. Δεύτερον: Είπε για τη δολοφονία της γυναίκας στη σύζυγο και τον γιο του, αρκετές ώρες πριν εντοπιστεί η σορός της παθούσας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι μπερδεύτηκε.

Τελικά αθωώθηκε από το δικαστήριο διότι δεν ταυτοποίηθηκε το DNA του μ' αυτό που ελήφθη από την 69χρονη νεκρή η οποία έφερε σημάδια αντίστασης. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η γυναίκα  δέχθηκε 7 μαχαιριές σε θώρακα, κοιλιά και χέρια, ενώ βρέθηκαν και αμυντικά τραύματα στο σώμα της.

Ο 74χρονος συνέληφθη και προφυλακίστηκε στις φυλακές Λάρισας, πριν 12 μήνες.