Skip to main content

Αθωώθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια της Σουρωτής

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 10 οπαδοί του ΠΑΟΚ, για τα αιματηρά επεισόδια στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης το 2009.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε αθώους 10 οπαδούς του ΠΑΟΚ για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, πριν έξι χρόνια. Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης φθοράς, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του αθλητικού νόμου αλλά αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.

Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους και κανένας από τους μάρτυρες κατηγορίας δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των κατηγορουμένων τους δράστες της επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2009. Όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του δικαστηρίου αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν  σε παιχνίδι των ομάδων νέων ΠΑΟΚ - Αρης, για το Κύπελλο Ερασιτεχνών, στο γήπεδο της Σουρωτής Θεσσαλονίκης. Παράγοντες του του Αρη είχαν καταγγείλει ότι  περίπου 20 άτομα που έφεραν διακριτικά του ΠΑΟΚ, φορώντας κράνη και κρατώντας μαχαίρια, τσεκούρια, ρόπαλα, λοστούς και σιδηρογροθιές, εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν στους ανθρώπους των «κιτρίνων».

Αποτέλεσμα ήταν να  τραυματιστεί ο υπεύθυνος  σκάουτινγκ των ακαδημιών του Αρη, Νίκος Πασσιαλής, που δέχτηκε μαχαιριά  και διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ενώ  χτυπήθηκε με κλομπ στο κεφάλι και ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Αρη, Μαυρουδής Μπουγαΐδης . Στη συνέχεια, αστυνομικοί του τμήματος Οπαδικής Βίας συνέλαβαν τους κατηγορούμενους οπαδούς του ΠΑΟΚ οι οποίοι ήταν σεσημασμένοι.