Skip to main content

Αθωώθηκαν οι 45 για την παράνομη υδροδότηση συνοικισμού στις Σέρρες

Οι κατηγορούμενοι είχαν παραπεμφθεί επειδή επέτρεπαν την υδροδότηση ενός συνοικισμού 2.125 κατοίκων χωρίς να λαμβάνουν το αντίτιμο.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε τους 45 κατηγορούμενους για την υπόθεση παράνομης υδροδότησης του συνοικισμού Αγίου Αθανασίου στις Σέρρες. Σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για "απιστία στην υπηρεσία", με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608,περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Ως κατηγορούμενοι, οι διατελέσαντες πρόεδροι, αντιπρόεδροι, διευθυντές και μέλη ΔΣ της Δημοτικής Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Σερρών (ΔΕΥΑΣ), για τη χρονική περίοδο 1994- 2014, παραπέμφθηκαν επειδή επέτρεπαν την υδροδότηση ενός συνοικισμού 2.125 κατοίκων, χωρίς να λαμβάνουν το αντίτιμο για την κατανάλωση του νερού. Παραπέμφθηκαν να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για οικονομική ζημιά ύψους 316.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία λέγοντας ότι έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες  για να εισπράξουν τους λογαριασμούς, με διακανονισμούς, διακοπές υδροδότησης και επιβολή προστίμων. Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχαν δόλο να ωφελήσουν τους κατοίκους του συνοικισμού και αποφάσισε την αθώωση τους, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.