Skip to main content

Καταδικάστηκαν τρεις αστυνομικοί για κύκλωμα ναρκωτικών

Στις 2 Ιανουαρίου 2013, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ευρεία αστυνομική επιχείρηση συλλαμβάνοντας συνολικά 33 άτομα.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης καταδίκασε και πάλι με ισόβια δεσμά τέσσερις Αλβανούς, στη μεγάλη υπόθεση με το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που δρούσε με τη συνεργασία αστυνομικών. Στους υπόλοιπους καταδικασθέντες επέβαλε ποινές που κυμαίνονται από 2ετή φυλάκιση έως 12ετή κάθειρξη. Από τους συνολικά 58 κατηγορούμενους αθωώθηκαν μόνο τέσσερις αστυνομικοί που είχαν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό.

Αντίθετοι, τρεις συνάδελφοι τους κρίθηκαν ένοχοι και από το εφετείο. Καταδικάστηκαν: Ο πρώην διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, με κάθειρξη 6 ετών και 4 μηνών, κι ένας αστυνομικός του Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με φυλάκιση 5 ετών και 5 μηνών. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τους είχε επιβάλει 8ετή κάθειρξη. Στη φυλακή οδηγήθηκαν ο πρώτος για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του και ο δεύτερος για τυπικούς λόγους καθώς αναμένεται η άμεση αποφυλάκιση του, με ειδική διάταξη, σύμφωνα με τους δικηγόρους.

Στις 2 Ιανουαρίου 2013, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ευρεία αστυνομική επιχείρηση συλλαμβάνοντας συνολικά 33 άτομα ανάμεσα τους και τρεις αστυνομικούς ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι επικεφαλής της οργάνωσης έκλειναν συμφωνίες με τους αστυνομικούς για τις πληροφορίες που τους παρείχαν για άλλα άτομα που έκαναν διακίνηση, αποκομίζοντας χρήματα ή ποσότητες ναρκωτικών. Συγκεκριμένα έπαιρναν μέρος από τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών πριν την καταμέτρηση του από τους δικαστικούς υπαλλήλους.