Skip to main content

Αθώος για τα επεισόδια ο 25χρονος που ξυλοκοπήθηκε στο Ωραιόκαστρο

Ο κατηγορούμενος για υποκίνηση επεισοδίων, όντας με μαυρισμένα μάτια κατά την απολογία του, είπε ότι μπήκε στον αύλειο χώρο για να κόψει δρόμο

Αθώο για την κατηγορία της υποκίνησης επεισοδίων έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον 25χρονο άνδρα που ξυλοκοπήθηκε από αντιεξουσιαστές εντός του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, την περασμένη Δευτέρα.

Ο 25χρονος νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και, κατόπιν, πήγε αυτοβούλως για να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία, όπου και συνελήφθη.

Μάρτυρας αστυνομικός κατέθεσε σήμερα ότι είδε τον κατηγορούμενο στον χώρο, ωστόσο δεν άκουσε να παρακινεί κάποιον, δεν είδε να κάνει κάτι μεμπτό. Εντούτοις, δήλωσε ότι είδε την είσοδο έξι ατόμων στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος, οι οποίοι τον κτύπησαν.

Φίλος του κατηγορούμενου που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης είπε ότι οι δυο τους άκουσαν για ταραχές στο σχολείο και πήγαν εκεί για να δουν τι γίνεται από περιέργεια. Όπως κατέθεσε, ο 25χρονος μπήκε μέσα «για να κόψει δρόμο», ενώ ο ίδιος είπε ότι έκανε τον κύκλο γιατί είχε πρόβλημα με τη μέση του.

Παράλληλα, ο συνήγορος του 25χρονου υποστήριξε ότι ο εντολέας του βρέθηκε σε λάθος τόπο, σε λάθος χρόνο, και κατέθεσε στο δικαστήριο δήλωση του προέδρου της Πατριωτικής Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου, μέλη της οποίας βρέθηκαν έξω από το σχολείο, ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι μέλος της Ένωσης.

Ο ίδιος ο 25χρονος, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο με μαυρισμένα μάτια, κατά την απολογία του είπε: «Με πήρε φίλος μου τηλέφωνο και πήγαμε να δούμε τι γίνεται. Μόλις πήδηξα μέσα στον χώρο με προσέγγισαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και στη συνέχεια ήρθαν απειλητικά προς το μέρος μου και μου έριξαν σπρέι πιπεριού. Έπεσα κάτω, άρχισαν να με χτυπούν με καδρόνια και εγώ τρομοκρατήθηκα».

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του 25χρονου, πρόταση που αποδέχθηκε το Δικαστήριο και προχώρησε στην αθώωσή του.