Skip to main content

Αθώος λόγω αμφιβολιών για την προ 18ετίας δολοφονία

Αθώος κρίθηκε ένας 54χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία 23χρονου Αλβανού που διαπράχθηκε στην Πέλλα τον Ιανουάριο 1998.

Αθώος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 54χρονος που συνελήφθη για έγκλημα που διαπράχθηκε 18 χρόνια πριν τη σύλληψη του. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί με βάση δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε σε κολλητική ταινία, δίπλα στο πτώμα 23χρονου Αλβανού, σε δασική περιοχή του Κάτω Γραμματικού Πέλλας, τον Ιανουάριο 1998. Παρέμεινε προφυλακισμένος από τον Φεβρουάριο 2016.

Σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα, από το 1996, ο κατηγορούμενος εργαζόμενος τότε σε βιοτεχνίες, σε ηλικία 34 ετών, διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τον 23χρονο παθόντα. Ο τελευταίος είχε συλληφθεί έχοντας αποκρύψει ποσότητα χασίς, εντός του διαμερίσματος όπου συζούσαν, αλλά συνεργάστηκε με τις αρχές οδηγώντας στη σύλληψη κι άλλων μελών κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Ο 54χρονος κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση» και ισχυρίζεται ότι η δολοφονία ενδέχεται να οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών λόγω ναρκωτικών.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία ζήτησε αθώωση, λόγω αμφιβολιών. «Αν είναι αθώος και τον κρίνω ένοχο, κάνω έγκλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας στην αγόρευση της, επισημαίνοντας ότι δεν αποδείχτηκε η ενοχή του κατηγορουμένου. Σημείωσε ότι στην επίδικη ταινία υπήρχαν κι άλλα αποτυπώματα που κρίθηκαν ακατάλληλα επειδή δεν ήταν ευκρινή και ότι ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να έχει σχέση με την ταινία λόγω της ιδιότητας του που σχετίζεται με συσκευασίες ρούχων.

Ο δράστης πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εξ επαφής στο κεφάλι και σκότωσε τον 23χρονο παθόντα, υπήκοο Αλβανίας. Προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη τέλεσης του εγκλήματος, μεταφέροντας το πτώμα σ' άλλο σημείο, έχοντας τυλίξει το κεφάλι του με μια νάυλον σακούλα που έδεσε με λευκή κολλητική ταινία. Στη συνέχεια έκαψε το πτώμα, με τη χρήση εύφλεκτου υγρού, και το εγκατέλειψε απανθρακωμένο και άταφο, σε έρημη τοποθεσία, ώστε να γίνει βορά των άγριων ζώων μέχρι να ανευρεθεί λίγες μέρες αργότερα.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, εκ των υστέρων, προέκυψε ταύτιση αποτυπώματος του πτώματος, σε λευκή κολλητική ταινία, με το σεσημασμένο θύμα. Στη συνέχεια εντοπίστηκε το αποτύπωμα του 54χρονου ο οποίος κατέστη κατηγορούμενος και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, μετά την απολογία του σε ανακριτή.