Skip to main content

Αθώος δήλωσε ένας εκ των κατηγορούμενων για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Οι 7 απαγωγείς του επιχειρηματία αντιμετωπίζουν βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες, ενώ το ανήλικο κορίτσι που εμπλέκεται απολογείται αυτήν την ώρα.

Αθώος δήλωσε ενώπιον του Εισαγγελέα ένας εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Όπως μεταδίδει το cretalive.gr, πρόκειται για τον ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων.

Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα «παιδαριώδη στοιχεία», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος,  δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για πέντε κακουργήματα. Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Κατά τα άλλα, οι επτά απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη αντιμετωπίζουν βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες, ενώ το ανήλικο κορίτσι που εμπλέκεται απολογείται αυτήν την ώρα.

Οι έξι πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο, ενώ ο Ρωσοπόντιος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι: Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Οι παραπάνω είναι οι σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίες ενώ αντιμετωπίζουν και πλημμελήματα.

Σημειώνεται ότι κάποιοι εκ των κατηγορούμενων εμφανίστηκαν χωρίς συνήγορο.

Χαρακτηριστικό της πολυπλοκότητας της υπόθεσης είναι η ογκωδέστατη δικογραφία των οκτώ κιβώτιων.

Υπενθυμίζεται πως οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θανάση Γαλήνα και έτυχαν των αποδοκιμασιών του κόσμου που από νωρίς είχε συγκεντρωθεί έξω και γύρω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου (δείτε εδώ).