Skip to main content

Αθήνα: Πώς δρούσε ο παρουσιαστής που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων

Πως όσα συνέβησαν ήταν για το καλό των ανήλικων κοριτσιών καθώς με αυτόν τον τρόπο τους έδειχνε τον σωστό δρόμο, υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Αμετανόητος εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ο 62χρονος παρουσιαστής ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα για πορνογραφία ανηλίκων και ασέλγεια.

Διαβάστε: Στον ανακριτή ο παρουσιαστής που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του kathimerini.gr, ο άνδρας, έπειτα από τη σύλληψή του, ομολόγησε ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με ανήλικες, ενώ αυτό που άφησε εμβρόντητους τους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι ο συλληφθείς δικαιολόγησε τις πράξεις του λέγοντας πως όσα συνέβησαν ήταν για το καλό των ανήλικων κοριτσιών καθώς με αυτόν τον τρόπο τους έδειχνε τον σωστό δρόμο.

Να σημειωθεί ότι ο 62χρονος έχει παιδιά, ενώ έχει χάσει τη γυναίκα του σε τροχαίο δυστύχημα.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ενώπιον των αστυνομικών εμφανίστηκε μία κοπέλα η οποία ανέφερε πως αναγνώρισε τον εαυτό της σε μία φωτογραφία που είχε στείλει ένας, άγνωστος τότε, αποστολέας στην αδερφή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα (ενήλικη πλέον) ανέφερε πως είναι σίγουρα αυτή, προσθέτοντας πως γνωρίζει και το ποιος βρίσκεται πίσω από την αποστολή του αρχείου.

Συγκεκριμένα, σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που βλέπει την εν λόγω φωτογραφία, προσθέτοντας όμως πως είναι σίγουρα αυτή στο οπτικό υλικό αποκαλύπτοντας και την ταυτότητα του 62χρονου, με αποτέλεσμα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να φθάσουν στα ίχνη του. Ωστόσο, αδιευκρίνιστος παραμένει ακόμη ο λόγος που ο 62χρονος έστειλε τη φωτογραφία στην αδερφή της κοπέλας.

Πάντως, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με ανήλικες τουλάχιστον από το 2010 και του άρεσε να βιντεοσκοπεί και να αποθηκεύει τις αρρωστημένες πράξεις του. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως προσέγγιζε τις ανήλικες μέσω της αγνωρισιμότητάς του καθώς είναι παραγωγός και παρουσιαστής εκπομπών περιφερειακών καναλιών, αλλά και μέσω της ιδιότητος του ως διευθυντής δημοτικού σχολείου που ήταν στο παρελθόν.

Από τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, οι Αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως από το 2010 είχε ασελγήσει σε τουλάχιστον πέντε ανήλικα κορίτσια. Αναφορικά με τα υλικά που βρέθηκαν κατά την έρευνα, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν στο kathimerini.gr, πως στον υπολογιστή του, ανάμεσα σε άλλα αρχεία παιδικής πορνογραφίας, υπήρχε ένας υποφάκελος στον οποίο υπήρχαν οπτικοακουστικά υλικά στα οποία αποτυπώνονταν οι πράξεις του.

Σήμερα ο 62χρονος πέρασε την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.