Skip to main content

Αθανασίου: Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη για τις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δικαστές αντιστέκονται και θα αντιστέκονται, είτε είναι Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης

Την αντίδραση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου, προκάλεσε το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού που αναφερόταν στην ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων πραγματοποιώντας επίθεση και στον πρώην υπουργό της ΝΔ.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου σημειώνει στο μήνυμά του: «Για τις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και των οργάνων του, η απάντηση είναι μία: Άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη για μια ακόμα φορά».

Yπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου μεταξύ άλλων σημειώνεται: "Έδωσε ο κύριος Αθανασίου χάρη σε έμπορο κοκαΐνης; Ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη συνεργάτες του μετά από καταθέσεις για πιθανό χρηματισμό;".

Εξάλλου, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός τόνισε πως «οι δικαστές αντιστέκονται και θα αντιστέκονται, είτε είναι Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, γιατί ο μόνος στόχος τους είναι η προάσπιση της δικαιοσύνης».

«Αυτά τα νέα παιδιά που είναι σήμερα στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν υπηρετούν τα κόμματα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ Αθανασίου η κυβέρνηση με τις επιθέσεις της εναντίον της δικαιοσύνης αναζητεί «άλλοθι». «Προσπαθούν να πουν ότι η δικαιοσύνη βγάζει αποφάσεις υπέρ της εργοδοσίας ενώ ξέρουν ότι ο Άρειος Πάγος έχει δημιουργήσει με τις αποφάσεις του την πιο φιλεργατική νομολογία», είπε.

Ο κ. Αθανασίου διέψευσε ότι έδωσε χάρη σε έμπορο ναρκωτικών λέγοντας ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου χαρίτων, την οποία ο ίδιος ως υπουργός την υπέγραψε ως όφειλε και την παρέπεμψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ήταν ο μόνος αρμόδιος να δώσει χάρες.

Όπως τόνισε, ο συγκεκριμένος κρατούμενος αφέθηκε ελεύθερος όχι με εκείνη τη χάρη, αλλά αργότερα, με αποφάσεις των δικαστικών συμβουλίων.