Skip to main content

Αθανάσιος Βαμβίνης: Εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση

Άρθρο - παρέμβαση του υποψηφίου προέδρου Αθανάσιου Βαμβίνη για τη διαδικασία ανάδειξης του νέου επικεφαλής της νεολαίας της ΝΔ.

του Αθανάσιου Βαμβίνη*

Η διαδικασία ανάδειξης των συνέδρων του συνεδρίου επανίδρυσης της οργάνωσής μας μπαίνει στην τελική της ευθεία, καθώς την Τετάρτη το βράδυ η ηλεκτρονική πλατφόρμα κλείνει. Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το μήνυμα της προσπάθειας πολλών νέων και νεανίδων να εκλεγούν και να μετέχουν έτσι στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ. Αυτή η αμεσότητα της δυνατότητας του εκλέγεσθαι αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Μιας και είναι γνωστή η πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος για την προεδρία της ιστορικής μας οργάνωσης, θα ήθελα επιγραμματικά να προτείνω συγκεκριμένες ενέργειες σχετικά με την ανακοίνωση του αριθμου των συνέδρων και των ονομάτων αυτών καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίο θα εκλεγεί ο πρόεδρος της οργάνωσης:
Ανακοίνωση συνέδρων

Η ανακοίνωση του αριθμού και των ονομάτων των εκλεγμένων συνέδρων να γίνει ακριβώς στις 22:00 το βράδυ, ενώ και τις δύο προηγούμενες μέρες, δηλαδή την Δευτέρα και την Τρίτη βράδυ, η Διοικούσα Επιτροπή να πραγματοποιήσει ανακοίνωση με την οποία να ανακοινώνει επίσημα τον ακριβή αριθμό των συνέδρων μέχρι την στιγμή εκείνη. Αυτό θα διασφαλίσει τη διαδικασία, καθώς τις προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησε σε πολλά sites και εφημερίδα η είδηση ότι οι ήδη εκλεγμένοι σύνεδροι ήταν 700, την ώρα που στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ήταν εκλεγμένοι 130.
Τρόπος εκλογής του Προέδρου

Το 2009 ο πολιτικός μας φορέας έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα. Το άνοιγμα στην κοινωνία και την εκλογή του Προέδρου από τη βάση του κόμματος. Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο άλλωστε συνεχίζουμε μέχρι σήμερα να εκλέγουμε τον Πρόεδρο του κόμματος μας από τη βάση. Με αυτόν τον τρόπο ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιώντας μία καταπληκτική προεκλογική καμπάνια μίλησε στην καρδιά του κάθε νεοδημοκράτη, ξεχωριστά, συνάπτοντας μαζί του μία πρώτη «Συμφωνία αλήθειας». Συσπείρωσε και κινητοποίησε πλήθος κόσμου και αυτό το «κίνημα της αλήθειας» συνεχίζει να του δίνει τη δύναμη στο δρόμο προς την Πρωθυπουργία, η οποία με την αρωγή όλων μας θα έρθει και μάλιστα σύντομα.

Προτείνω λοιπόν η εκλογή του Προέδρου της ιστορικής μας Οργάνωσης να γίνει από τη βάση της οργάνωσης. Να αποφασίσουμε, δηλαδή στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, το οποίο θα πάρει τη μορφή έκτακτου συνεδρίου, η εκλογή του Προέδρου να γίνει από τα μέλη της ΟΝΝΕΔ, από το μητρώο των μελών που έχει δημιουργηθεί από την άνοιξη μέχρι και σήμερα, καθώς έχουν εγγραφεί πολλά νέα μέλη στην οργάνωση. Θα είναι στην ευχέρεια του συνεδρίου να αποφασίσει τη διεύρυνση της βάσης, αφήνοντας ελεύθερη τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία κάθε νέου έλληνα πολίτη από τα 18 μέχρι και τα 32.

Επίσης, όποιος ή όποια σύνεδρος επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία θα πρέπει να υποστηριχθεί από το 10% των συνέδρων του συνεδρίου επανίδρυσης.

Τέλος καλώ και τους άλλους δύο συναγωνιστές και συνοδοιπόρους, οι οποίοι έχουν δημοσίως δηλώσει πρόθεση να θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ, τον Κώστα Δέρβο και τον Ανδρέα Καρασαρίνη, να στηρίξουν την πρότασή μου και μαζί να την υποστηρίξουμε στο συνέδριο επανίδρυσής που θα πραγματοποιηθεί στις 21 με 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο MEC Παιανίας. Για να γίνει η ΟΝΝΕΔ και πάλι η πιο ισχυρή πολιτική οργάνωση νέων με άμεση αναφορά στην κοινωνία.

*Ο Αθανάσιος Βαμβίνης είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος για την προεδρία της, εργάζεται στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης και είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός με MSc στην «Οργάνωση και Διοίκηση Τεχνικών Έργων»