Skip to main content

Αστυνομικές επιχειρήσεις για παράνομες διακινήσεις μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες τέσσερις διακινητές, εκ των οποίων δύο οδηγοί ταξί, διότι επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από τη χώρα.

Συνελήφθησαν χθες βράδυ συνολικά τέσσερις διακινητές, εκ των οποίων δύο οδηγοί ταξί,  διότι επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο αλλοδαπών από τη xώρα. 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Ευζώνων, τέσσερις διακινητές, οι οποίοι επιχείρησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο από τη χώρα, δεκαέξι 16 αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και πέντε 5 συνοδευόμενοι ανήλικοι.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς - οδηγούς ταξί, ηλικίας 54 και 56 ετών, έτερο ημεδαπό, 37 ετών και έναν 26χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητα τους παραπάνω αλλοδαπούς, διευκολύνοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο την παράνομη έξοδό τους από την ελληνική Επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διακινητές θα λάμβαναν διάφορα χρηματικά ποσά για την παράνομη μεταφορά, ενώ σημειώνεται ότι ο  αλλοδαπός διακινητής, αρχικά προσποιήθηκε τον διακινούμενο.

Κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα (δύο Δ.Χ.Ε. και ένα Ι.Χ.Ε.) και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ περίπου, που βρέθηκε στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων.

Οι διακινητές θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.