Skip to main content

Αστέρας Τρίπολης-Καβάλα 0-1

Στις νίκες επέστρεψε η Καβάλα, αφού επικράτησε 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη για την 10η αγωνιστική. Στο 62’ ο Ονουάτσι το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Στην 5η θέση ανέβηκαν οι «αργοναύτες», όπου ισο
Στις νίκες επέστρεψε η Καβάλα, αφού επικράτησε 1-0 του Αστέρα στην Τρίπολη για την 10η αγωνιστική. Στο 62’ ο Ονουάτσι το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Στην 5η θέση ανέβηκαν οι «αργοναύτες», όπου ισοβαθμούν με τον Ηρακλή.

Ούτε την 10η αγωνιστική κατάφερε ο Αστέρας να πάρει την πρώτη του νίκη μέσα στην έδρα του. Η Καβάλα επικράτησε 1-0 τους Αρκάδες, υποχρεώνοντάς τους στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα μέσα στο γήπεδό τους. Το νικητήριο γκολ των «αργοναυτών» πέτυχε ο Ονουάτσι στο 62’. Πλέον οι παίκτες του Ντράγκαν Οκούκα πέρασαν τους Αρκάδες στην 5η θέση, έχοντας 15 βαθμούς.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του παιχνιδιού τιμήθηκε από τον Γιώργο Μποροβήλο ο Οράσιο Καρντόσο, για την προσφορά του στον Αστέρα Τρίπολης. Μπορεί ο Αργεντινός αμυντικός χαφ να αγωνίζεται στην Καβάλα, οι άνθρωποι των Αρκάδων όμως δεν έχουν ξεχάσει τη θητεία του στην ομάδα της Τρίπολης.

Ο Αστέρας μπήκε φουριόζους στο παιχνίδι και πίεσε εξ αρχής την Καβάλα πραγματοποιώντας δύο ευκαιρίες με τα μακρινά σουτ του Ουντόζι (3’) και του Μάρτινς (5’). Οι Αρκάδες διατήρησαν το πάνω χέρι στις πρωτοβουλίες, έδειξαν μεγάλη διάθεση και προσπάθησαν να ξεδιπλώσουν τις επιθετικές τους προσπάθειες από τα άκρα, χωρίς ωστόσο να γίνουν απειλητικοί. Εξαίρεση βέβαια αποτελεί η σέντρα του Ουριμπάρι από τα αριστερά, την οποία πρόλαβε ο Καρέρα, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και βγήκε άουτ.

Η Καβάλα προσπάθησε να δημιουργήσει παιχνίδι από τον άξονα, είχε όμως περιοριστεί σε έναν παθητικό ρόλο. Ωστόσο, στο 26’ ξύπνησε από τον λήθαργο, με το σουτ του Ντιέ, το οποίο ήταν και η πρώτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Η απόλυτη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου πάντως ανήκει στους «αργοναύτες». Στο 44΄, ο Πετκάκης βρήκε με άψογη σέντρα τον Ογκμπέτσι, ο οποίος έπιασε κεφαλιά ψαράκι με τη μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Ντεγκρά. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Καβάλα ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ εκμεταλλευόμενη την αμυντική ολιγωρία του Αστέρα. Ύστερα από εξαιρετική χαμηλή παράλληλη μπαλιά του Αμπντούν ο Ονουάτσι έπιασε στον ύπνο τους αμυντικούς του Αστέρα και από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι όντας με την πλάτη στον τοίχο, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ, προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο 67’, στην πιο κλασσική ευκαιρία από αυτές τις προσπάθειες, ήρθε πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του Ρομπέρτο πέρασε ξυστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς. Από εκεί και πέρα οι Αρκάδες πίεσαν, αλλά ήταν ανούσιοι και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την επίτευξη κάποιου τέρματος. Έτσι έμεινε το 0-1ως  τελικό σκορ, με τους Καβαλιώτες να φεύγουν νικητές από την Τρίπολη.

Αστέρας Τρίπολης (Βλάχος): Ντεγκρά, Τσαμπούρης, Ορόθκο, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Καρέρα, Μπαστία, Λαδάκης (65’ Αράς), Μάρτινς, Ουντότζι (63’ Φορτούνης), Κρις (57’ Ρομπέρτο).

Καβάλα (Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόζο (82’ Θεωδορέλλης), Αμπντούν, Ογκμπέτσε, Ντιέ (55’ Βουτσίσεβιτς), Ονουάτσι (90’ Γιάννου), Ντικρόκ.