Skip to main content

Αστειότητες χαρακτηρίζει ο Παπανδρέου τα περί εξόδου από την Ευρωζώνη

Ευφάνταστα σενάρια και αστειότητες χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός τα περί εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη, βάζοντας τέλος στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών. Κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ ο Α
«Ευφάνταστα και αστειότητες» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τα σενάρια περί εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη, βάζοντας τέλος στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την οικονομία, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως η Ελλάδα ζητάει την πολιτική στήριξη της ΕΕ και όχι οικονομική βοήθεια, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «θα τα καταφέρουμε με τις δικές μας δυνάμεις», τονίζοντας πως «δεν είμαστε επαίτες».

«Μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης έγινε, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα κυρίως λόγω της δημοσιονομικής της κατάστασης, αλλά και της διεθνούς συγκυρίας, σε συνδυασμό με το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας μας. «Κάποιοι πολιτικοί αλλά και κάποια μέσα ενημέρωσης θέλησαν παίζοντας μετο λαϊκισμό να γίνει η Ελλάδα ο αποδιοπομπαίος τράγος για τα δεινά τωνυπολοίπων», υπογράμμισε.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως τα μέτρα και οι δύσκολες αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση ανέτρεψε την κακή εικόνα της χώρας μας και άνοιξε νέα προοπτική.

Έχουμε θέση σε ισχύ ένα πρόγραμμα μέτρων που έχει πείσει και τον πιοδύσκολο εταίρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, συμπληρώνονταςότι «έχουμε ανακτήσει την αξιοπιστία μας έναντι όλων».

«Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο. Σήμερα η Ελλάδα δεν είναι τοπρόβλημα. Είναι μια αξιόπιστη χώρα που μπορεί και αναμετριέται υπεύθυναμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στη μάχη κατά των κερδοσκόπων, τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να έχει «ένα όπλο πάνω στο τραπέζι γιανα αποτρέψει τους κερδοσκόπους».


Κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ ο Σαμαράς

Αντίθετος με την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως «διακυβεύεται η ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας». Παράλληλα, δεν έλειψε να ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, κατηγορώντας την πως «άνοιξε το δρόμο για εξωευρωπαϊκές λύσεις, φλερτάροντας με το ΔΝΤ».

Σε μεγαλύτερη ύφεση οδηγεί την οικονομία το ΠΣΑ, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, καθώς «μειώνει μεταξύ άλλων τη φορολογητέα ύλη».

Ο κ. Σαμαράς επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση του κόστους δανεισμού, καθώς όπως υπογράμμισε «το κυβερνών κόμμα άφησε τα δημοσιονομικά να χειροτερέψουν, τα γνωστοποίησε, μίλησε για Τιτανικούς και μετά βγήκε να δανειστεί».

«Εξόχως αντιαναπτυξιακό» χαρακτήρισε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ αναφερόμενος στη διάταξη για τη φορολόγηση των αποζημιώσεων απόλυσης τόνισε πως «είναι ανήθικο να χρησιμοποιείται την αποζημίωση απόλυσης εισόδημα».


«Βαρβαρότητα η φορολόγηση των αποζημιώσεων», υπογραμμίζει ο Α.Τσίπρας

Βαρβαρότητα χαρακτηρίζει τη φορολόγηση των αποζημιώσεων ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Οι επιλογές της κυβέρνησης βυθίζουν την οικονομία σε βαθιά ύφεση», τόνισε ο κ. Τσίπρας, ασκόντας κριτική προσωπικά στον κ. Παπανδρέου ότι κινδυνολόγησε παραδίδοντας τη χώρα βορά στις κερδοσκοπικές πιέσεις. «Τώρα που πέσαμε στο παγόβουνο όσο και να στρίβετε το τιμόνι δεν έχει νόημα. Ο ελληνικός λαός σας ψήφισε για να στρίψετε το τιμόνι, εσείς αντί να το κάνετε πατήσατε γκάζι», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης, τονίζει ο Καρατζαφέρης

Την ανάγκη στήριξης των προσπαθειών της κυβέρνησης υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, καθώς «πρόκειται για προσπάθεια του έθνους, όχι του Παπανδρέου».

«Η Ελλάδα δεν επιβιώνει αν δεν δανειστεί και ο δανεισμός γίνεται πιο δύσκολος, το θέμα είναι αν συμπαραστέκεσαι σε αυτή την προσπάθεια ή αν γυρίσεις την πλάτη», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ ανέφερε πως το ζήτημα είναι το ναι ή το όχι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κανείς που να το θέλει: «Ερχεται από μόνο του, δεν πάει ο κ. Παπανδρέου», τόνισε.