Skip to main content

Άστατος ο καιρός με νεφώσεις και βροχές το Σάββατο

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στις περισσότερες περιοχές της χώρας και ειδικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί  3 με 4  μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6, στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 5 και στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.  Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 και στην Κρήτη τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.