Skip to main content

Ασπροβάλτα: Τούρκος έκρυβε σε φορτηγό 110 μετανάστες

Συνελήφθη στην Ασπροβάλτα 56χρονος υπήκοος Τουρκίας, μέλος εγκληματικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιείται σε παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών.

Εκατόν δέκα (110) μη νόμιμους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και τριάντα εννέα (39) ανήλικα παιδιά, σκόπευε να προωθήσει μέλος κυκλώματος διακινήσεων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, μέχρι τον εντοπισμό και σύλληψή του από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, και συναδέλφων τους, του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 56χρονο υπήκοο Τουρκίας, σε βάρος του οποίου, αλλά και τριών συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης και της Προώθησης στο εσωτερικό της χώρας παράνομων μεταναστών εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής.

Ειδικότερα, έπειτα από τηλεφωνικές κλήσεις διερχόμενων οδηγών, που δέχθηκε το Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, περιπολικά οχήματα έσπευσαν χθες (24-07-2015) το μεσημέρι στον Κόμβο Ασπροβάλτας, όπου εντόπισαν φορτηγό αυτοκίνητο έμφορτο με μη νόμιμους μετανάστες.

Στο ίδιο σημείο, μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον αλλοδαπό λαθροδιακινητή και εντόπισαν είτε στάσιμους είτε να κινούνται επί της Εγνατίας Οδού, (110) συνολικά υπηκόους Συρίας (μεταξύ των οποίων (39) ανήλικα παιδιά), που δεν διέθεταν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Όπως διαπιστώθηκε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών, εισήλθε στη χώρα μας, ξημερώματα της 24-07-2015, από το συνοριακό σημείο διέλευσης Κήπων. Λίγες ώρες αργότερα, επιβιβάστηκαν στο όχημα οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν ήδη εισέλθει στην ελληνική επικράτεια, προ τριημέρου, από σημείο της ελληνο - τουρκικής μεθορίου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, έκαστος παράνομα διακινούμενος αλλοδαπός, προκατέβαλε το χρηματικό ποσό των (1.800) ευρώ στα μέλη του κυκλώματος, προκειμένου να οδηγηθεί στο εσωτερικό της χώρας.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της παράνομης δράσης της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, ενώ σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.