Skip to main content

Ασλανίδης: Ο δήμος Παύλου Μελά θα ανέβει επίπεδο

«Εμείς δεν ερχόμαστε να γκρεμίσουμε, ερχόμαστε να χτίσουμε πάνω σε ό,τι καλό έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια», είπε

Τις προτεραιότητες αλλά και τα πρώτα βήματα της νέας διοίκησης  παρουσίασε χθες ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, από το βήμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Επεσήμανε την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων σημειώνοντας πως «αντίπαλός μας είναι πάντοτε τα προβλήματα του τόπου και στο επίκεντρό μας οι ανάγκες δημοτών και κατοίκων».

«Εμείς δεν ερχόμαστε να γκρεμίσουμε, ερχόμαστε να χτίσουμε πάνω σε ό,τι καλό έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα με βάση τις δικές μας προτεραιότητες», πρόσθεσε ο κ. Ασλανίδης.

Αναφερόμενος στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά τόνισε πως παράλληλα με τις προσπάθειες έγκαιρης αποπεράτωσής του είναι σημαντική η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης που θα αναλάβει τη λειτουργία και τη συντήρηση του Πάρκου.
 
Όσον αφορά το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου υπογράμμισε πως θα προχωρήσει στη σύσταση μια Διϋπηρεσιακής – Διεπιστημονικής ομάδας εργασίας, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθώς το Επιχειρησιακό Σχέδιο είναι αυτό που διαρθρώνει τις πραγματικές δυνατότητες με την στρατηγική της νέας δημοτικής αρχής. Στον τομέα των χρηματοδοτήσεων αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και σε μια σειρά παρεμβάσεων που χρειάζεται ο δήμος, με έμφαση σε περιοχές που υστερούν σημαντικά. «Σήμερα τα ζητήματα της ασφάλειας, της πολιτικής προστασίας, της κλιματικής αλλαγής, της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ενεργειακής μετάβασης και της ψηφιακής διακυβέρνησης είναι πιο επίκαιρα από ποτέ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Προανήγγειλε, ακόμη, τη δημιουργία νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας καθώς, όπως επεσήμανε είναι ανάγκη «να περάσουμε σε μια διοίκηση μέσω στόχων, με αξιοποίηση προσωπικού, με σύγχρονους όρους management και δημόσιας διοίκησης, με οργανογράμματα και καθηκοντολόγια που θα ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες». Ο δήμαρχος Παύλου Μελά έκανε ειδική αναφορά στο ανθρώπινο δυναμικό του δήμου.

Για το ζήτημα της επιβολής του τέλους ταφής που επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των Δήμων σε όλη τη χώρα ανέφερε πως συντάσσεται με τις προσπάθειες που γίνονται κεντρικά από την ΚΕΔΕ με στόχο την ακύρωση αυτής της απόφασης.

Ο κ. Ασλανίδης ενημέρωσε το Σώμα για τις συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου και την  Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενώ ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την διοίκηση του ΟΑΣΘ με στόχο την διεκδίκηση περισσότερων δρομολογίων.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος «ώστε αυτό να  γίνει καταλληλότερο για τα άτομα με αναπηρία. «Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας», τόνισε και πρόσθεσε πως σημαντική παράμετρος είναι και η φροντίδα για την τρίτη ηλικία. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναγκαιότητα φιλοζωικών  πολιτικών, πρωτίστως, για τα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζόμενα ζώα.