Skip to main content

Άσκα: Έπρεπε να ήμουν έτοιμος και μπήκα με αυτοπεποίθηση

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Δικεφάλου δήλωσε πως δεν περίμενε να αγωνιστεί το Σάββατο αλλά παράλληλα ήταν έτοιμμος να δώσει ό,τι είχε στο παρκέ

Για το ντεμπούτο του που συνδυάστηκε με νίκη εναντίον του Προμηθέα Πατρών αλλά και για τα συναισθήματά του φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ μίλησε ο Ιβάν Άσκα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός φόργουορντ:

«H αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να παίξω. Όταν όμως ήρθε εκείνη η στιγμή και ο κόουτς με ρώτησε εάν είμαι έτοιμος να παίξω, φυσικά και δεν θα μπορούσα να πω όχι. Ήμουν έτοιμος. Έπρεπε να είμαι έτοιμος. Δεν έκανα προπόνηση με την ομάδα, αλλά ήμουν εκεί, είχα δει όλο το ματς μέχρι εκείνο το σημείο, κατάλαβα τι ζητά η ομάδα στην άμυνα και στην επίθεση, τον τρόπο με τον οποίο παίζει, τα συστήματα και μπήκα στο παιχνίδι για να δώσω ό,τι είχα, με αυτοπεποίθηση, με την εμπειρία μου και την νοοτροπία που έχω. Έκανα ότι μου ζήτησε ο κόουτς να κάνω και νομίζω ότι όλα πήγαν καλά», εξηγεί ο Ιβάν Άσκα και μοιράζεται τα πολύ έντονα συναισθήματα που είχε μετά το τέλος του αγώνα με τον Προμηθέα Πάτρας:

«Ένιωσα πολύ ωραία για το πρώτο μου παιχνίδι με την ομάδα, έστω κι αν έγιναν όλα τόσο γρήγορα και εκτός προγράμματος. Ένιωσα πολύ καλά για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε μένα οι συμπαίκτες μου και ταυτόχρονα μου δόθηκε η ευκαιρία από το πρώτο μου παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ να δείξω τι παίκτης είμαι, ότι μπορώ να βάλω την καρδιά μου στο παρκέ, ακόμη κι αν κάνω λάθος να έχω την δυνατότητα να το διορθώσω και να γίνω καλύτερος. Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε. Ήταν το πρώτο μου παιχνίδι, δεν ήξερα πολλά, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου και είμαι πολύ ικανοποιημένος για αυτό που τελικά έγινε».

Από σήμερα ο Αμερικανός ξεκίνησε ένα πρόγραμμα προπονήσεων για να ενσωματωθεί στο 100% με την υπόλοιπη ομάδα και δηλώνει αισιόδοξος για την τελική ευθεία του φετινού πρωταθλήματος.

«Έχουμε τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας ως το τέλος της κανονικής περιόδου. Έχω παίξει ξανά με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και σίγουρα είναι δύο πολύ δυνατές ομάδες, σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα παιχνίδια, έρχονται και τα πλέι οφ και το σημαντικό είναι να είσαι συγκεντρωμένος, να αντιμετωπίζεις κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όλες τις ομάδες με την ίδια προσοχή. Θα χρειαστεί υπομονή και για να μπω κι εγώ στην ομάδα στο 100% και θα το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις γιατί θέλω πραγματικά να βοηθήσω πολύ την ομάδα μου».