Skip to main content

Ασημακοπούλου: Κυβέρνηση με προοπτική αντιμετώπισης της κατάστασης

Θα ήθελα μια κυβέρνηση σταθερή με ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, δήλωσε η υποψήφια βουλευτής στη Β΄ Αθήνας με τη ΝΔ.

Η υποψήφια βουλευτής στη Β' Αθήνας με τη ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε, μεταξύ άλλων, στο ερώτημα για τι είδους κυβέρνηση θα ήθελε να προκύψει την επόμενη ημέρα των εκλογών.

«Καταρχάς θα ήθελα μια κυβέρνηση σταθερή με ένα πολύ συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, θα προτιμούσα την 4ετία όπως επιβάλει το Σύνταγμα, η οποία να δίνει μία προοπτική αντιμετώπισης αυτής της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά η Άννα Ασημακοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Με δεδομένα ότι η πολιτική σταθερότητα είναι απόλυτο προαπαιτούμενο για να συζητάμε για οτιδήποτε άλλο, είτε αυτό είναι πως θα εφαρμοστεί το μνημόνιο Τσίπρα, είτε αυτό είναι ελαφρύνσεις, είτε αυτό είναι αναπτυξιακή πολιτική της χώρας, θα δούμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Βεβαίως πιστεύω ότι η ΝΔ θα πρέπει να είναι ο κορμός αυτής της προσπάθειας, αλλά νομίζω ότι είμαι υποχρεωμένη από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε να είμαι ανοιχτή σε συνεργασίες με οποιονδήποτε εντός, εννοείται, του δημοκρατικού τόξου».

Στο ερώτημα αν αναφέρεται και σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Είμαι υποχρεωμένη να το κάνω αυτό. Αυτό είναι ένα δύσκολο πράγμα. Είναι δύσκολο γιατί υπάρχει ιδεολογική απόσταση, το βρίσκω δύσκολο γιατί ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως σαφής ότι δεν το θέλει αυτό το πράγμα. Νομίζω ότι οποιαδήποτε σύγκλιση θα πρέπει να γίνει σε προγραμματική βάση και ο δικός μας άξονας θα είναι η ιδιωτική οικονομία, η επιχειρηματικότητα, η προσέλκυση επενδύσεων, οι φοροελαφρύνσεις».

Και σημείωσε η κ. Ασημακοπούλου: «Μπορεί να έχει έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στα λόγια μας, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι το μνημόνιο ήταν μία ανάγκη, αλλά δεν είμαι απολύτως σίγουρη ότι μπορούν να’ ρθουν στα έργα που απαιτούνται για να πάμε παρακάτω όπως πρέπει και όπως πιστεύουμε εμείς ότι χρειάζεται για να αναπτυχθεί η χώρα. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να το προσπαθήσουμε».