Skip to main content

Ashford Castle: Tο Σμαραγδένιο Νησί

Έχοντας μια πλούσια ιστορία από τον 13ο αιώνα, το Ashford Castle έχει πολλές αντίκες ενώ όλα τα δωμάτια έχουν διαφορετική διακόσμηση.
Έχοντας μια πλούσια ιστορία από τον 13ο αιώνα, το Ashford Castle χτίστηκε αρχικά από την οικογένεια de Burgos, αγγλονορμανδικής καταγωγής, με σκοπό να γίνει μοναστήρι. Αργότερα έγινε η κατοικία του Λόρδου και της Λαίδης  Ardilaun, και το 1855, ο Sir Benjamin Lee Guiness, της γνωστής δυναστείας παραγωγής μπύρας, αγόρασε το κτήμα και μετέτρεψε το κάστρο σε οικογενειακή κατοικία. 

Με τα χρόνια, έγιναν αρκετές επεκτάσεις, προσφέροντας σήμερα στους φιλοξενούμενους  πυργίσκους, ογκώδη τζάκια, περάσματα και κελάρια. Όπως ήταν αναμενόμενο, κανένα δωμάτιο δεν είναι όμοιο με κάποιο άλλο.  Το κάστρο έχει πολλές αντίκες ενώ ένα μεγάλο μέρος του αρχικού οικοδομήματος έχει παραμείνει άθικτο.

Το 1939, ο ξενοδόχος Noel Huggard αγόρασε το Ashford Castle και το καθιέρωσε ως ξενοδοχείο, εξυπηρετώντας τους φιλοξενουμένους που ήθελαν να ψαρέψουν, καθώς λέγεται ότι το καλύτερο ψάρεμα καφέ πέστροφας στην Ευρώπη γίνεται στη λίμνη Corrib. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, το Ashford έχει φιλοξενήσει παγκόσμιους ηγέτες, πολιτικές προσωπικότητες και άλλες πολλές προσωπικότητες του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου όπως τον  Πρίγκιπα Edward, τον Πρόεδρο Ronald Reagan, τον γερουσιαστή Edward Kennedy,  τους U2, τον Rod Stewart, τον John Travolta, τον Omar Sharif, τη Sharon Stone, τον Brad Pitt, την Barbra Streisand και τον Pierce Brosnan, ο οποίος έκανε και το γάμο του το 2001 στο Ashford.

Το 2009 είναι 70η επέτειος του Ashford και εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.