Skip to main content

Ασφαλτοστρώσεις σε δύο επαρχιακούς δρόμους της Πιερίας

Σε δύο μήνες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης. Τονώνεται και ο θρησκευτικός τουρισμός, λέει η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Ολοκληρώθηκαν μέσα σε δύο μήνες οι εργασίες συντήρησης δυο επαρχιακών δρόμων του νομού Πιερίας, σε μήκος περίπου 2 χλμ.

Πρόκειται για το δρόμο που συνδέει τη διασταύρωση Λιτοχώρου της εθνικής οδού με τη μονή Αγίου Διονυσίου και το δρόμο που συνδέει τη Λεπτοκαρυά με την Καρυά. Οι δυο δρόμοι θεωρούνται σημαντικοί για την εξυπηρέτηση του ντόπιου πληθυσμού.

Κυρίως έγινε ασφαλτόστρωση και όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Πιερίας, «η σύμβαση του έργου υπογράφηκε στις 30 Αυγούστου 2016 με ύψος δαπάνης 139.122 ευρώ. Οι εργασίες κατασκευής του έργου ξεκίνησαν αρχές Σεπτεμβρίου και με εντατικούς ρυθμούς αποπερατώθηκαν οι παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης καθώς και κοπής χόρτων και κλαδιών».

Η αντιπεριφερειάρχης, Σοφία Μαυρίδου, τόνισε ότι «η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό το τεχνικό μας πρόγραμμα υλοποιώντας έργα που αναβαθμίζουν τις συνθήκες προσπελασιμότητας και ασφάλειας της κυκλοφορίας των πολιτών και επισκεπτών της Πιερίας. Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις στο τμήμα από διασταύρωση Ε.Ο. Λιτοχώρου έως τη Μονή Αγίου Διονυσίου θα συμβάλουν στην τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού που αποτελεί μία από τις βασικότερες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που αναπτύσσεται δυναμικά στην Πιερία».