Skip to main content

Ασφαλτόστρωση στο παράπλευρο δίκτυο της Θεσσαλονίκης – Μουδανιών

Ο δρόμος έχει αυξημένη κυκλοφορία λόγω πολλών παρόδιων εγκαταστάσεων και αναστροφής των διερχομένων, με αποτέλεσμα πολλά τροχαία ατυχήματα

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση που πραγματοποιήθηκε από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θέρμης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών και διήρκεσε περίπου δέκα μέρες.

Συγκεκριμένα, τα συνεργεία ασφαλτόστρωσαν το τμήμα από το ύψος των Φυτωρίων Βασιλειάδη μέχρι το ύψος της Eurotec.

Στο συγκεκριμένο παράπλευρο δρόμο, εξαιτίας της αυξημένης κυκλοφορίας και των πολλών παρόδιων εγκαταστάσεων, είχε καταστραφεί το οδόστρωμα, ενώ συχνά ήταν και τα τροχαία ατυχήματα. Η ασφαλτόστρωση κρίθηκε επείγουσα, προκειμένου να αυξηθεί και το επίπεδο ασφάλειας. Πρόκειται για έκτακτες παρεμβάσεις που έγιναν σε συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες στο συγκεκριμένο τμήμα, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για αναστροφή από πολλούς διερχόμενους. Δεν αποτελεί ξεχωριστό έργο, αλλά μια συμπληρωματική παρέμβαση στο πλαίσιο της εργολαβίας συντήρησης του οδικού δικτύου του δήμου Θέρμης, όπως έλεγαν στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

«Η παρέμβαση στο εν λόγω τμήμα κρίθηκε αναγκαία για λόγους ασφάλειας των διερχόμενων τροχοφόρων οχημάτων, καθώς η κυκλοφορία είναι αυξημένη στην περιοχή αυτή και έχουν σημειωθεί κατά καιρούς μικρής έκτασης ατυχήματα.  Η περιουσία των πολιτών πρέπει να είναι σεβαστή και να προστατεύεται από όλους τους φορείς, είτε αυτοί ανήκουν στην αυτοδιοίκηση είτε στη κεντρική διοίκηση. Η συντήρηση των δρόμων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω έλλειψης των αναγκαίων πόρων. Παρόλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι ως αυτοδιοίκηση να βρίσκουμε λύσεις σε συνεργασία με όλους τους δήμους, όταν διακινδυνεύεται η ασφάλεια των συμπολιτών μας», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, που επιθεώρησε την ολοκλήρωση των εργασιών.