Skip to main content

Άρχισε σήμερα η μετακόμιση στο νέο δημαρχείο

Ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί σε 10 ημέρες η μεταστέγαση του τμήματος των Δημοτολογίων στο νέο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.
«Ιδιαίτερα ευτυχής» δήλωσε ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος που από σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου «μια ιστορική μέρα» όπως τη χαρακτήρισε, το δημαρχείο Θεσσαλονίκης μεταστεγάζεται στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, με αρχή, τη μεταστέγαση του τμήματος των Δημοτολογίων.

«Πέντε πρωθυπουργοί, τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, έχουν προσυπογράψει την κατασκευή του νέου δημαρχιακού μεγάρου, ενός σύγχρονου και λειτουργικού κτιρίου που θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα τους συμπολίτες μας, ενώ θα λειτουργήσει και το υπόγειο πάρκινγκ των 900 θέσεων.

Είμαι ευτυχής που ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξεκίνησα και ολοκλήρωσα αυτό το έργο που αποτελεί πραγματικά στολίδι για την πόλη μας. Υποσχέθηκα στους Θεσσαλονικείς ότι θα τους παραδώσω ένα δημαρχιακό μέγαρο αντάξιο της ιστορίας της Θεσσαλονίκης κι αυτό το έπραξα, υλοποιώντας στο έπακρο τις υποσχέσεις μου. Τα χρήματα της αποπληρωμής του νέου δημαρχείου, που αποτελεί έργο των Δημοσίων Επενδύσεων, δεν μας τα έδωσε η κυβέρνηση, αλλά τα καταβάλαμε από το ταμείο του δήμου, προκειμένου να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών μας».

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Δημοτολογίων που στεγάζεται στην οδό Δημητρίου και Καραολή 14 ξεκίνησε τη μετεγκατάστασή του στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο σήμερα (Πέμπτη) 15 Ιουλίου. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε 10 ημέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, οι δημότες της Θεσσαλονίκης κατά το χρονικό αυτό διάστημα μπορούν να παραλαμβάνουν πιστοποιητικά Οικογενειακής Κατάστασης, πιστοποιητικά Γέννησης και βεβαιώσεις Μονίμου Κατοικίας από τα πέντε Δημοτικά Διαμερίσματα (Α΄ Δημ. Διαμέρισμα: Παύλου Μελά 40 τηλ: 2310 268782 & 2310 284585, Β΄ Δημ. Διαμέρισμα: Μοναστηρίου 93 τηλ: 2310 519250, Γ΄ Δημ. Διαμέρισμα: Ακροπόλεως 6 τηλ: 2310 210621, Δ΄ Δημ. Διαμέρισμα: Κλεάνθους 72, 2310 915001, Ε΄ Δημ. Διαμέρισμα: Βασ. Όλγας & 25ης Μαρτίου τηλ:2310425530 & 2310 425532).

Για τις υπόλοιπες διοικητικές πράξεις (μεταδημοτεύσεις, μεταβολές στις οικογενειακές μερίδες, έκδοση πιστοποιητικών πλησιέστερων συγγενών, πιστοποιητικά στρατολογίας, πολιτογραφήσεις και καθορισμό ιθαγένειας και έκδοση αδειών γάμου) το τμήμα Δημοτολογίων θα παραμείνει κλειστό τρεις εργάσιμες ημέρες, από σήμερα (Πέμπτη) 15 Ιουλίου έως και την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουλίου.