Skip to main content

Γιώργος Ορφανός: Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη

Αρθρο του υποψήφιου βουλευτή στην Α' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ στη Voria.gr: Να ανακτήσουμε όσα χάσαμε από τον ριζοσπαστικό τυχοδιωκτισμό

του Γιώργου Ορφανού*

Σε λίγες ημέρες, οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας.

Από την μία πλευρά, υπάρχει η επιλογή της δημιουργικής ασάφειας του ΣΥΡΙΖΑ, των capital controls και των νέων φορολογικών μέτρων του νέου μνημονίου, το οποίο σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό εκατομμυρίων Ελλήνων, ως αποτέλεσμα της παρελκυστικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, τους τελευταίους επτά μήνες.

Επιπλέον, η συνέχιση αυτής της παρελκυστικής πολιτικής θέτει τις βάσεις για την υποθήκευση του μέλλοντος και των επόμενων γενιών, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο την φυγή ανθρώπινου δυναμικού (brain drain) στο εξωτερικό. 

Από την άλλη, υπάρχει η επιλογή της σταθερότητας και της ασφάλειας που εγγυάται η ΝΔ, η κυβέρνηση της οποίας σε διάστημα μόλις δυόμιση ετών κατάφερε να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο και να της προσδώσει αναπτυξιακή προοπτική.

Το πρωτογενές πλεόνασμα και οι θετικοί δημοσιονομικοί δείκτες, σε συνδυασμό με την παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που συνεπάγεται νέες θέσεις εργασίας, αποτελούν στοιχεία της πολιτικής που σχεδιάζει να εφαρμόσει η ΝΔ και μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το πείραμα της αριστερής παρένθεσης απέτυχε διότι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, μετατράπηκε γρήγορα σε φόβο για το σήμερα και αβεβαιότητα για το μέλλον.
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λανθασμένες επιλογές. 

Με οδηγό την λογική, φέρνουμε και πάλι την ελπίδα στον τόπο, διότι μόνο μέσα από τον πολιτικό ρεαλισμό μπορούμε να ανακτήσουμε όσα χάσαμε από τον ριζοσπαστικό τυχοδιωκτισμό των μαθητευόμενων μάγων της εξουσίας.

Μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη.   

*Ο Γιώργος Ορφανός είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία