Skip to main content

Άρθρο της Τζ. Μακραντωνάκη: Νέα Δημοκρατία, υπεύθυνη επιλογή

Η ΝΔ αποτελεί την υπεύθυνη επιλογή για την εξασφάλιση της παραμονής της χώρας μας στην Ευρωζώνη, σημειώνει η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ

της Τζελίνας Μακραντωνάκη*

Καλούμαστε και πάλι στις κάλπες την Κυριακή, για τρίτη φορά μέσα στο 2015, με πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα. Για άλλη μια φορά το κράτος θα δαπανήσει χρήματα που δεν περισσεύουν και η αγορά θα ακινητοποιηθεί. Είναι προφανές ότι δεν αντιλαμβάνεται τις οικονομικές επιπτώσεις των εκλογικών αναμετρήσεων. 

Όπως ήταν προφανές ότι υπήρχε σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη, αν αναλογιστούμε τις επιλογές προσώπων σε καίριες κυβερνητικές θέσεις, τα οποία τώρα συνθέτουν το ΛΑΕ και τάσσονται υπέρ ενός εθνικού νομίσματος, χωρίς φυσικά να αποκαλύπτουν τις επιπτώσεις μιας τέτοιας πολιτικής. Στην περίπτωση που δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο, πρόκειται για ανικανότητα διακυβέρνησης εκ μέρους του απερχόμενου πρωθυπουργού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξαφνικά εκτινάχθηκε στο τιμόνι της χώρας με ένα συνονθύλευμα ιδεολογικών προσανατολισμών, έπεσε σε τόσες αντιφάσεις και εν τέλει, αντί να προσπαθήσει να συμβιβάσει τις εσωτερικές φωνές, αποφάσισε να σύρει το λαό σε εκλογές ώστε να αναδομηθεί ως κόμμα. Το τίμημα όμως για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύ για το λαό.

Θυμίζω τα 32 κρίσιμα  Eurogroup, που καθήλωναν τους Έλληνες στις τηλεοράσεις. Από τον Μάρτιο του 2015, μάλιστα, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών διαβεβαίωναν τους πολίτες τους ότι δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα οι τράπεζες τους σε περίπτωση Grexit. Πολλοί έσπευσαν να προμηθευτούν λάδια, φάρμακα και ξηρά τροφή. Ποτέ δεν υπήρξε τόση ανασφάλεια στην ελληνική κοινωνία. Τέλος για πρώτη φορά έκλεισαν οι τράπεζες, και επιβλήθηκαν capital controls, τα οποία συνεχίζονται μέχρι σήμερα προκαλώντας μείωση των οικονομικών συναλλαγών, ελλείψεις στην αγορά και κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων.

Με το βλέμμα της κυβέρνησης στραμμένο στις διαπραγματεύσεις η χώρα επί οκτώ μήνες βρισκόταν στον αυτόματο πιλότο. Tην τελευταία στιγμή με την υπηρεσιακή κυβέρνηση, έγιναν κινήσεις για την εκταμίευση των χρημάτων του ΕΣΠΑ, τα οποία κινδυνεύουν να χαθούν λόγω παραλείψεων της απερχόμενης κυβέρνησης. Από την υπηρεσιακή κυβέρνηση και πάλι  εκταμιευτήκαν τα χρήματα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού  κύματος που ήρθε στην χώρα μας καταδεικνύοντας την ανάγκη για μια κυβέρνηση με ικανά στελέχη.

Πρέπει να επιστρέψουμε στην ασφάλεια και την σταθερότητα διότι μόνο έτσι θα βρει η Ελλάδα την χαμένη της ευημερία. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μοναδικό κόμμα που έχει επιβιώσει  και έχει την πολιτική ωριμότητα και εμπειρία να διαχειριστεί τα τρέχοντα και επείγοντα ζητήματα της χώρας. Αποτελεί την υπεύθυνη επιλογή για την εξασφάλιση της παραμονής της χώρας μας στην Ευρωζώνη και την κοινωνική σταθερότητα.

*Η Τζελίνα Μακραντωνάκη είναι υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία