Skip to main content

Άρσις: Ανοίξτε το σπίτι σας για μια ημέρα σε μια οικογένεια προσφύγων

Η οργάνωση πρόκειται να υλοποίησει ένα νέο πρόγραμμα με στόχο την κοινωνική ένταξη προσφύγων που μένουν σε camps στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ένα νέο πρόγραμμα που στοχεύει στην κοινωνική ένταξη των προσφύγων που διαβιούν στα κέντρα φιλοξενίας Δερβένι ALEXYL, Δερβένι Δίον (Hope), και στις Μουριές Κιλκίς πρόκειται να υλοποιήσει η ΜΚΟ Άρσις σε συνεργασία με την οργάνωση Terre des Hommes στο προσεχές διάστημα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ημερήσιας φιλοξενίας (Ανοιχτά Σπίτια), οικογένειες από τη Θεσσαλονίκη μπορούν να φιλοξενήσουν για μια ημέρα μια οικογένεια προσφύγων και να συμμετάσχουν σε κοινές δραστηριότητες (φαγητό, βόλτα, αθλητική δραστηριότητα κτλ).

Σκοπός της νέας αυτής πρωτοβουλίας είναι η διευκόλυνση της προσέγγισης των προσφύγων στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης, η υποστήριξη της ενεργούς συμμετοχής τους σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και η ανάπτυξη σχέσεων με τον τοπικό πληθυσμό.

Οι οικογένειες που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν καθημερινά (09:00 – 17:00) με τη συντονίστρια του προγράμματος Μαρία Κουσκούκη (τηλ. 6980687742) για περισσότερες λεπτομέρειες.