Skip to main content

Άρση Βαρών: Στη 12η θέση ο Ιακωβίδης, παγκόσμιο ρεκόρ ο Ροστάμι

Ο Ιρανός κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία 85κ. στο Ολυμπιακό τουρνουά Άρσης Βαρών καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ στο σύνολο με 396 κιλά

Τη 12η θέση στην κατηγορία 85κ. στο Ολυμπιακό τουρνουά Αρσης Βαρών κατέκτησε ο Θοδωρής Ιακωβίδης.

Ο 25χρονος πρωταθλητής αγωνίστηκε νωρίτερα στο Β΄ γκρουπ και με 160 κιλά αρασέ, 190 ζετέ, 350 σύνολο, κατετάγη 12ος μεταξύ 23 αθλητών μετά την ολοκληρώση και του Α΄ γκρουπ.

«Χρυσός» με παγκόσμιο ρεκόρ ο Ροστάμι

Ο Κιανούς Ροστάμι κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία 85κ. στο Ολυμπιακό τουρνουά Αρσης Βαρών καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ στο σύνολο με 396 κιλά.

Παράλληλα, χάρισε στο Ιράν το πρώτο του μετάλλιο, και μάλιστα χρυσό, στους 31ους Ολυμπιακους Αγώνες.

Ο Ροστάμι κλήθηκε στην τελευταία προσπάθειά του στο ζετέ να βάλει 217 κιλά στη μπάρα για να φτάσει τα 396 και να καταρρίψει το δικό του ρεκόρ που κατείχε από τον περασμένο Μάρτιο (395κ).

Δεύτερος ήταν ο Κινέζος Τιάν Τάο που σήκωσε επίσης 217κ. στο ζετέ κι έτσι πήρε το Ολυμπιακό ρεκόρ που κρατούσε ο Πύρρος Δήμας με 215 από το Σίδνεϊ το 2000.

Την ίδια επίδοση με τον Κινέζο στο ζετέ είχε και ο Ρουμάνος Γκαμπριέλ Σινκραϊάν που έφτασε τα 390κ. στο σύνολο και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στη διαφορά σωματικού βάρους από τον Καζάκο Ουλάνοφ. Ομως το ρεκόρ κατοχυρώνεται αποκλειστικά στον Τάο, ως ο πρώτος που το πέτυχε, χρονικά.