Skip to main content

Αρνούνται να φύγουν οι κάτοικοι από το Περιστέρι Ηλείας

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος υπογράμμιζει πως υπάρχει φόβος για τη νύχτα όταν και δεν θα επιχειρούν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα

Οι κάτοικοι της κοινότητας Περιστέρι της Ηλείας, η οποία απειλείται από την φωτιά, αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και όπως λένε, θα μείνουν στο χωριό, για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, τονίζει ότι «ο φόβος μας είναι τι θα γίνει την νύχτα, όταν πλέον δεν θα επιχειρούν τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα».

Όπως πρόσθεσε, «επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, διότι αλλάζει συνεχώς η κατεύθυνση του ανέμου», τονίζοντας ότι «δεν θα πρέπει να ξεφύγει από εδώ η φωτιά», διότι τότε, όπως εκτίμησε ο περιφερειάρχης, «θα κατευθυνθεί προς την Αρχαία Ολυμπία».

Ο κ. Κατσιφάρας σημείωσε ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ως εκ τούτου όσα εναέρια μέσα υπάρχουν, πρέπει να επιχειρήσουν στην Ηλεία».

Στη περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με 42 πυροσβέστες και 20 οχήματα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα.

Επίσης, μέχρι την δύση του ηλίου, θα επιχειρούν από αέρος αεροπλάνο τύπου «Καναντέρ» και ελικόπτερο τύπου «Έρικσον». Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων, καθώς και πολίτες με τρακτέρ.