Skip to main content

Αρνητικών δημοσιευμάτων συνέχεια για την ελληνική οικονομία

Συνεχίζονται τα αρνητικά δημοσιεύματα από τον διεθνή Τύπο για την ελληνική οικονομία, μετά και τη χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τη Standard & Poors.
Συνεχίζονται τα αρνητικά δημοσιεύματα από τον διεθνή Tύπο για την ελληνική οικονομία, μετά και τη χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τη Standard & Poors.

Η ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times είχε σαν πρώτο θέμα, σήμερα, τις καταγγελίες κορυφαίων εταιριών υγειονομικής περίθαλψης της Ευρώπης στις Βρυξέλλες, για μη καταβολή των χρεών από φάρμακα και άλλα ιατρικά προϊόντα, από το ελληνικό δημόσιο σύστημα υγείας, που ανέρχονται σε 7 δισ. ευρώ.

Οι καταγγελίες των εταιριών έρχονται τη στιγμή που η Ελλάδα αγωνίζεται να συγκεντρώσει κεφάλαια στις διεθνείς αγορές για τη χρηματοδότηση του διογκωμένου δημοσιονομικού της ελλείμματος και του δημοσίου της χρέους, αντιμετωπίζοντας υποβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Από την πλευρά της η γαλλική Le Figaro εστιάζει στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poors, κάνοντας παράλληλα αναφορά στις δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και στη χθεσινή ακύρωση της δημοπράτησης των επεκτάσεων της Αττικής οδού, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Η Ισπανική El Pais αναφέρει ότι η Ελλάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς,  είναι πιθανό να γίνει το ευρωπαϊκό Ντουμπάι, ενώ σημειώνει και την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την S&P.

Αναφορά στην υποβάθμιση από την S&P κάνει και η Chicago Tribune, σημειώνοντας ότι η είδηση λειτούργησε εις βάρος του ευρώ, που άρχισε να υποχωρεί έναντι του δολαρίου.