Skip to main content

Άρνηση Βρετανικού δικαστηρίου για παραχώρηση ασυλου σε Λάντεν

Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε εκ νέου το αίτημα ενός από τους γιους του Οσάμα μπιν Λάντεν να του παραχωρηθεί άδεια παραμονής στη Βρετανία προκειμένου να παντρευτεί.
Βρετανικό δικαστήριο απέρριψε εκ νέου το αίτημα ενός από τους γιους του Οσάμα μπιν Λάντεν να του παραχωρηθεί άδεια παραμονής στη Βρετανία προκειμένου να παντρευτεί, καθώς ο δικαστής εξέφρασε ανησυχίες για τις δηλώσεις που είχε κάνει ο νεαρός άνδρας υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας του δεν είναι τρομοκράτης.

Ο 28χρονος Ομάρ μπιν Λάντεν είχε ασκήσει έφεση σε παρόμοια απόφαση των βρετανικών αρχών που τον έκριναν ανεπιθύμητο πρόσωπο στη χώρα το 2008. Είχε παντρευτεί το 2007, στη Σαουδική Αραβία, με τη Βρετανίδα Ζαϊνά Αλσαμπάχ ή Τζέιν Φίλιξ-Μπράουν, όπως είναι το πατρικό όνομά της.

Η τελευταία εξήγησε ότι το ζευγάρι επιθυμεί να εγκατασταθεί στη Βρετανία ώστε να βρίσκονται κοντά στην οικογένειά της.

Ωστόσο, ο Μαρκ Όκελτον, αντιπρόεδρος του δικαστηρίου που είναι αρμόδιο για υποθέσεις ασύλου και μετανάστευσης, εξέφρασε αμφιβολίες για την πρόθεση του Ομάρ μπιν Λάντεν να παντρευτεί τη «μνηστή» του στη Βρετανία. Να σημειωθεί ότι η βρετανική δικαιοσύνη δεν θεωρεί έγκυρο το γάμο που έγινε στη Σαουδική Αραβία.

Ο δικαστής υπενθύμισε επίσης τις δηλώσεις που έκανε ο νεαρός πριν από πολλά χρόνια: είχε υποστηρίξει τότε ότι ο πατέρας του δεν είναι τρομοκράτης, αλλά κράτησε αποστάσεις από τις ωμότητες της Αλ Κάιντα.

Ο Ομάρ είναι το τέταρτο παιδί από τον πρώτο γάμο του Οσάμα μπιν Λάντεν. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN στις αρχές του 2008 είχε πει ότι δεν έχει μιλήσει με τον πατέρα του από το 2000. Στα τέλη του 2008 εγκαταστάθηκε με τη σύζυγό του στο Κατάρ, αφού απελάθηκε από την Αίγυπτο. Η Ισπανία είχε επίσης απορρίψει το αίτημά του για παραχώρηση ασύλου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ