Skip to main content

Αριστείδης Φωκάς: Δημιουργική λογιστική από τον Τόσκα

Επιμένει ο βουλευτής ότι ουσιαστικά η πρώην επαρχία Λαγκαδά εξυπηρετείται μόνο από δύο περιπολικά της Αστυνομίας, διαψεύδοντας τα στοιχεία.

Έντονη κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ασκεί ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, αναφορικά με τον εξοπλισμό των αστυνομικών τμημάτων της επαρχίας Λαγκαδά.

Ο κ. Τόσκας απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο κ. Φωκάς για το γεγονός ότι όλη η πρώην επαρχία Λαγκαδά εξυπηρετείται μόνον από δυο περιπολικά, υποστηρίζει ότι «συνολικά επτά επιβατικά οχήματα και τέσσερις δίκυκλες μοτοσικλέτες έχουν ανακατανεμηθεί με διάθεση από άλλες υπηρεσίες στα αστυνομικά τμήματα Λαγκαδά, Σοχού, Αγίου Γεωργίου, Απολλωνίας, Καλλινδοίων και Ασσήρου».

Ο κ. Φωκάς χαρακτηρίζει τον υπουργό «λάτρη της 'δημιουργικής λογιστικής'», επειδή όπως λέει «ξέχασε» ότι τρία από τα οχήματα βρίσκονται επί 24ώρου βάσεως έξω από τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στο Βαγιοχώρι, στο Καβαλάρι και στα Λαγκαδίκια, χωρίς να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσιακή ανάγκη...

«Το να αθροίζει αυτά τα περιπολικά στο γενικό σύνολο, μαζί με συμβατικά οχήματα της Ασφάλειας, δεν αλλάζει το γεγονός ότι ένα περιπολικό εξυπηρετεί ολόκληρη την περιοχή ευθύνης των ΑΤ Λαγκαδά και Σοχού, και ένα δεύτερο (που εδρεύει στην Ασπροβάλτα) ολόκληρη την περιοχή ευθύνης των ΑΤ Αγίου Γεωργίου, Καλλινδοίων και Απολλωνίας», επισημαίνει ο κ. Φωκάς.

Το μόνο παρήγορο που προκύπτει από την απάντηση αυτή, σημειώνει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, είναι ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., και με σκοπό την ενίσχυση των υφιστάμενων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης του νομού Θεσσαλονίκης, εξετάζει τη «δυνατότητα ανακατανομής οχημάτων, προερχόμενων από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας της Χώρας, μετά από αξιολόγηση και συνεκτίμηση των ευρύτερων υπηρεσιακών προτεραιοτήτων και αναγκών».

«Η αναφορά του υπουργού περί 961 οχημάτων που έχουν χορηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τα 50 την τελευταία τριετία, προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό για την παλαιότητα των προηγούμενων 911 οχημάτων. Καλό θα ήταν να ρωτήσει τους αστυνομικούς για τις ...σακαράκες που υπολογίζει στην αθροιστική του ο κ. Τόσκας και το πόσο ασφαλείς αισθάνονται σε αυτά τα οχήματα που έχουν συμπληρώσει δεκαετίες ζωής και εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα...», αναφέρει ο κ. Φωκάς.