Skip to main content

Άρχισε η έξοδος του τριημέρου της Αποκριάς - Όπου φύγει φύγει οι Θεσσαλονικείς

Στις εξόδους της πόλης οι ταχύτητες πέφτουν και στα διόδια παρατηρείται μικρή αναμονή - Η κίνηση δρόμους

Με συνοδό τις υψηλές θερμοκρασίες και την καλή διάθεση για το τριήμερο ανάπαυλας οι Θεσσαλονικείς έχουν βγει στους δρόμους και στις εξόδους της πόλης παρατηρείται αυξημένη κίνηση. 

Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Μουδανιών γεμίζει από αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς τη Χαλκιδική, όπου ανοίγουν τα εξοχικά και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια για τους εκδρομείς. 

Image

 

Αυξημένη η κίνηση και στην εθνική Θεσσαλονίκης-Κατερίνης, όπου οι ταχύτητες πέφτουν όσο οι οδηγοί πλησιάζουν προς τα διόδια των Μαλγάρων και όσα ακολουθούν, αλλά η αναμονή δεν είναι παρά μερικά λεπτά. 

Ανάλογη η εικόνα και στα διόδια του Προφήτη, αφού αρκετοί επέλεξαν την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με την Ξάνθη να έχει άλλη μια χρονιά την τιμητική της. Στην πόλη δεν πέφτει καρφίτσα και αναμένεται να... βουλιάξει αύριο κατά τη διάρκεια της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης.

Όσο η ώρα προχωρά η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί, καθώς περισσότερα αυτοκίνητα θα βγουν στον δρόμο για τις κοντινές ή πιο μακρινές αποδράσεις. 

Τρίβουν τα χέρια τους από χαρά οι ξενοδόχοι, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, εστιατορίων και καφέ, καθώς το τριήμερο κάποιοι προορισμοί θα βουλιάξουν από κόσμο.

Διαβάστε σχετικάΔεν πέφτει καρφίτσα στους καρναβαλικούς προορισμούς

Οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για καλοκαιρία και θερμοκρασίες ανοιξιάτικες και ακόμη υψηλότερες, ωθούν και τους τελευταίους διστακτικούς σε μια απόδραση για το τριήμερο της Αποκριάς. Αν μάλιστα σταθεί σύμμαχος την Καθαρά Δευτέρας ο άνεμος για τους χαρταετούς, τότε η αναχώρηση θα παραταθεί και η επιστροφή θα συνεχίζεται μέχρι πολύ αργά το βράδυ.