Skip to main content

Άρχισε η επιχείρηση για τις παράνομες πινακίδες στην Περιφερειακή

Θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα και στις άλλες εισόδους της Θεσσαλονίκης - Με εθελοντές του Οργανισμού Τουρισμού γίνεται και καθαρισμός των δρόμων

Από την περιφερειακή οδό, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων και ευπρεπισμού των εισόδων της πόλης, που θα συνεχιστεί και στη Μουδανίων και στο δρόμο προς το αεροδρόμιο και στη Λαγκαδά, στο ύψος της αερογέφυρας της Σταυρούπολης τις επόμενες μέρες.

Η παρέμβαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης έχει μάλιστα τη συνδρομή υπαλλήλων του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εθελοντικά και με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και προέδρου του Οργανισμού, Βούλας Πατουλίδου, καθαρίζουν τους συγκεκριμένους δρόμους.

Η επιχείρηση άλλωστε, εκτός από την απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, έχει και τη διάσταση του ευπρεπισμού των κύριων εισόδων της Θεσσαλονίκης ενόψει ΔΕΘ.

«Ξεκινήσαμε την απομάκρυνση των διαφημιστικών πινακίδων με τη στήριξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία βάζει τα πρόστιμα στους διαφημιστές. Στόχος μας είναι να μπει μια τάξη στους δρόμους που έχουν κατακλυστεί από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που ρυπαίνουν το περιβάλλον και θέτουν σε κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς. Δεν ακολουθούμε τιμωρητική πολιτική αλλά πολιτική συμμόρφωσης για τον ευπρεπισμό της πόλης. Η επιχείρηση θα γίνεται με συνεργεία που μισθώνει η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, τα οποία θα ρίξουν το βάρος στην περιφερειακή οδό, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και στην οδό Λαγκαδά, στο ύψος της αερογέφυρας της Σταυρούπολης. Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει τίποτα άσχημο και βρώμικο και γι' αυτό θα επιβλέπουμε την όλη επιχείρηση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπαλλήλους του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης που εθελοντικά, συμβάλλουν στην επιχείρηση ευπρεπισμού του τόπου μας!», αναφέρει σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook η κ. Πατουλίδου.

Την ίδια ώρα γίνονται καθημερινά διαγραμμίσεις στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Δερβενίου, όπου από το πρωί μέχρι το απόγευμα κλείνει μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, προκειμένου να ανανεωθούν οι γραμμές που ορίζουν τις λωρίδες.