Skip to main content

Άρχισε εχθές στην Καβάλα το φεστιβάλ Cosmopolis 2017

Στο φετινό COSMOPOLIS συμμετέχουν 235 χορευτές από oκτώ χώρες. Mια μεγάλη πολιτιστική γιορτή για όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Το φεστιβάλ COSMOPOLIS, που ξεκίνησε εχθές, πανηγυρικά, στην Καβάλα, αποτελεί μια μεγάλη πολιτιστική γιορτή για την πόλη αλλά και για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η έναρξη του φετινού COSMOPOLIS έγινε δίπλα στην οικία του Μεχμέτ Αλή, στη χερσόνησο της Παναγίας στη παλιά πόλη της Καβάλας και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 23 Ιουλίου. Στο φετινό COSMOPOLIS συμμετέχουν 235 χορευτές από oκτώ χώρες, ήτοι από την Ελλάδα (με αποστολή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζαγορισίων), Πορτογαλία (νησιά Μαδέϊρα) Κροατία (Μπούσεβετς), Αρμενία (Ερεβάν), Περού Μεξικό και Βουλγαρία (Πανζαρτζίκ)

"Βασικός σκοπός του COSMOPOLIS είναι η γνωριμία των πολιτισμών, η ανάδειξη των διαφορών και η ανταλλαγή εμπειριών μέσα σε ένα πνεύμα κατανόησης και αποδοχής. Μέσα από μία γιορτή, από αυτές, τις παλιές που χόρευες αγκαλιασμένος δίχως να νοιάζεσαι ποιος είναι ο διπλανός σου. Σου έφτανε που ήταν συνάνθρωπος. Μία γιορτή είναι το CΟSMOPOLIS. Μία τεράστια αγκαλιά που μας χωράει όλους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης.