Skip to main content

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ – Τι είπαν Γεωργιάδης - Βορίδης για Μεϊμαράκη

Γκρίνια στη γαλάζια παράταξη έφερε η στρατηγική που ακολούθησε το κόμμα προεκλογικά και η ήττα με πάνω από επτά μονάδες διαφορά.

Ζητήματα για τη στρατηγική της «γαλάζιας» παράταξης εγείρουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ήττα του κόμματος  με πάνω από επτά μονάδες διαφορά.

Οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης σε συνεντεύξεις τους εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για τη στροφή του κόμματος προς τον μεσαίο χώρο αλλά και για το γεγονός πως επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί κλίμα συναίνεσης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» αφού τόνισε αρχικά πως «η ΝΔ παραμένει ένα συμπαγές κόμμα, παραμένουμε όρθιοι, είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση και ενωμένοι», εκτίμησε πως όλα τα προηγούμενα περί ακροδεξιάς στροφής Σαμαρά και εκστρατείας φόβου, δεν αποδείχθηκαν ως θεωρίες, αφού η ΝΔ έχασε 250.000 ψήφους.

«Ο κ. Μεϊμαράκης εφήρμοσε απαλή μουσική» σχολίασε ο Αδ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι, αν ψήφιζαν τη ΝΔ οι ίδιοι που την ψήφισαν τον Ιανουάριο, θα είχε σήμερα ποσοστό 34%.
«Χρειάζεται νέα στρατηγική και όχι να φοβάσαι μην σε πουν ακροδεξιό ή φασίστα. Να αποκτήσει η ΝΔ κινηματικά χαρακτηριστικά. Να έρθει η νεολαία μαζί μας δεν φτάνει μόνο το 10% που μας ψήφισε και στα πανεπιστήμια να παίρνουμε 40%, χρειάζονται κινηματικά χαρακτηριστικά» είπε.

«Τα περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, ήταν λάθος» είπε χθες ο Μάκης Βορίδης. Πρόσθεσε ότι «εφεξής ξεπαρεού από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, που διεμήνυσε ότι «η κεντροδεξιά στην Ελλάδα ή θα είναι λαϊκή ή δεν θα υπάρχει» και στη συνέχεια μίλησε για πολιτικά φέουδα, οικογένειες και τζάκια που επιβάλλουν πράγματα στη ΝΔ. «Τα ονόματα τα ξέρουμε όλοι» πρόσθεσε.

Αιχμές για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη άφησε και η Μισέλ Ασημακοπούλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «πιστεύω ότι δημιούργησε μια σύγχυση στο μυαλό του κόσμου το γεγονός ότι λέγαμε από τη μία πως ο κ. Τσίπρας έφερε την καταστροφή και από την άλλη του ζητούσαμε συνεργασία».