Skip to main content

Άρχισαν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Ζάκυνθο ενόψει του χειμώνα

Πρόκειται για ακόμη ένα έργο στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης της Ζακύνθου, είπε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Αντιπλημμυρικά έργα έχουν ήδη αρχίσει στην Ζάκυνθο, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, προκειμένου να αποφευχθούν τραγικά περιστατικά, όπως ο θάνατος του 31χρονου που έχασε τη ζωή του από τις πλημμύρες, πέρυσι, το Νοέμβριο.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, ειδικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, άρχισαν να καθαρίζουν από ξερά χόρτα, ξύλα, καλαμιές και διάφορα άλλα αντικείμενα, μεγάλα ρέματα που βρίσκονται στην κεντρική Ζάκυνθο και σε περιοχές που πέρυσι υπήρξαν σοβαρά προβλήματα, ώστε να μην εμποδίζεται η ροή των υδάτων προς το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη και τον χείμαρρο Ξιφίτα.

Πρόσφατα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του αναδόχου, ύψους 188.000 ευρώ, για το έργο «καθαρισμού και αποκατάστασης χειμάρρου Ξιφίτα, από γέφυρα Αγίου Γερασίμου έως τη συμβολή του με την ΕΟ Ζακύνθου-Κερίου».

«Πρόκειται για ακόμη ένα έργο στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης της Ζακύνθου. Αποτελεί στρατηγική μας επιλογή η προστασία των νησιών μας από τις φυσικές καταστροφές κι αυτό το διάστημα ξεδιπλώνουμε τον σχεδιασμό μας, που αποτελείται από σωρεία έργων, δράσεων και παρεμβάσεων, αλλά και καινοτόμων εφαρμογών, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Είμαστε βέβαιοι ότι με την βοήθεια των πολιτών, η επόμενη ημέρα για τα ιόνια νησιά θα είναι πολύ καλύτερη, προσεκτικά σχεδιασμένη και σε σταθερές βάσεις» δήλωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος μετά την υπογραφή της σύμβασης.