Skip to main content

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Μεθοδεύσεις για τουρκοποίηση της Κύπρου

Νέες υποχωρήσεις εκ μέρους μας θα έχουν τραγικές και μη αναστρέψιμες για μας συνέπειες, αναφέρει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

Παρακολουθούμε την τουρκοποίηση των κατεχομένων μας και αγωνιούμε μπροστά στις τουρκικές μεθοδεύσεις για κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου, αναφέρει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' αναφέρει ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να δεχθεί λύση του Κυπριακού, «που δεν θα περιλαμβάνει ελεύθερη διακίνηση, ελεύθερη εγκατάσταση, πλήρη ανάκτηση της περιουσίας μας και ελεύθερη απόκτηση περιουσίας σ' όλη την πατρίδα μας χωρίς στρατούς κατοχής και επεμβατικά δικαιώματα ξένων και χωρίς υπερπρονόμια για κάποιους».

Για 44 χρόνια, αναφέρει, ζούμε το δράμα της διαίρεσης της πατρίδας μας, ενώ εκφράζει την άποψη ότι οι διακοινοτικές συνομιλίες, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα, «ήταν ο σχεδιασμός της Τουρκίας για να μας επιβάλει τους όρους της και τυχόν συνέχισή τους, με νέες υποχωρήσεις εκ μέρους μας, θα έχει τραγικές και μη αναστρέψιμες για μας συνέπειες».