Skip to main content

Αρχεία από το αεροσκάφος της EgyptAir παρέλαβαν οι αιγυπτιακές αρχές

Επισκευάστηκε ένα από τα μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης MS804 της EgyptAir που συνετρίβη στη Μεσόγειο την 19η Μαΐου.

Aρχεία που περιέχουν δεδομένα από την πτήση MS804 της EgyptAir που συνετρίβη στη Μεσόγειο εστάλησαν στην Αίγυπτο την Τρίτη, καθώς ένα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους επισκευάστηκε στη Γαλλία, αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες ότι οι ερευνητές θα καταφέρουν να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Το Airbus A320 κατέπεσε στην ανατολική Μεσόγειο ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο την 19η Μαΐου και οι 66 επιβαίνοντές του σκοτώθηκαν. Μέχρι σήμερα παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες της συντριβής.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Καταγραφέας Δεδομένων Πτήσης του αεροσκάφους επισκευάστηκε στα εργαστήρια της Αρχής Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Γαλλίας (ΒΕΑ) αργά χθες Δευτέρα και τα αρχεία με τα δεδομένα μεταβιβάστηκαν στην Αίγυπτο σήμερα, δήλωσαν Αιγύπτιοι ερευνητές.

«Τα δεδομένα μεταβιβάστηκαν στο Κάιρο σήμερα με στόχο την αποκωδικοποίησή τους, την επικύρωσή τους και την μελέτη των στοιχείων στα εργαστήρια της κεντρικής υπηρεσίας αεροπορικών δυστυχημάτων στο υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας» επισήμανε η επιτροπή Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Αιγύπτου σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με την επιτροπή, ενώ οι εργασίες επισκευής του δεύτερου μαύρου κουτιού του αεροπλάνου, του Καταγραφέα Φωνής στο Πιλοτήριο, ξεκίνησαν σήμερα.