Skip to main content

Αράπογλου στη δίκη Παγίας: Τα πολιτικά πρόσωπα έπρεπε να γνωρίζουν

Η μάρτυρας ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ότι έκανε δύο αναφορές σχετικά με την παγία, κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Με την κατάθεση της Χρύσας Αράπογλου - πρώην πολιτικής αντιπάλου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στο δήμο Θεσσαλονίκης - ολοκληρώθηκε η σημερινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη της παγίας προκαταβολής που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η μάρτυρας ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ότι έκανε δύο αναφορές σχετικά με την παγία, κατά τη διάρκεια της θητείας της ως επικεφαλής αντιπολιτευτικής παράταξης στο δήμο Θεσσαλονίκης.

«Δεν είχα πρόσβαση στα έγγραφα. Ήταν προφανές ότι ήθελαν να κρύψουν πράγματα και έριχναν σε μας μομφές. Η υπόλογη υπάλληλος δεν ενεργούσε από μόνη της. Δεν μπορεί επί 4 χρόνια να εξυπηρετεί  τον εαυτό της και να μην ελέγχεται. Δήμαρχος , αντιδήμαρχος, όλα τα πολιτικά πρόσωπα έπρεπε να γνωρίζουν στο τέλος του χρόνου όταν έκλειναν το ταμείο», κατέθεσε η Χρύσα Αράπογλου απαντώντας στις ερωτήσεις των συνηγόρων και της έδρας.

Συνολικά 17 άτομα παραπέμφθηκαν να δικαστούν για απιστία στην υπηρεσία, απάτη σε βάρος του Δημοσίου και ψευδή βεβαίωση, αναφορικά με το έλλειμμα 1,2 εκατ. ευρώ, που εντοπίστηκε στα ταμεία του δήμου, για το χρονικό διάστημα 1999-2007. Εκτός του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, οι αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης, Θόδωρος Αθανάσαρος στελέχη και υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης. Βασική κατηγορουμένη είναι μία πρώην διαχειρίστρια.