Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένταση στο ΑΠΘ με μέλη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ (vid)

Σπρωξιές, φωνές, απειλές και έντονα φραστικά επεισόδια μεταξύ της επίσημης ΔΑΠ και μιας ομάδας ανεξαρτήτων επίσης της ΔΑΠ στην Νομική του ΑΠΘ.

του Αλέξη Ανδρεάδη

«Πόλεμος», ο οποίος μάλιστα είχε και ένα θλιβερό επεισόδιο (μια... μάχη) μόλις χτες, έχει ξεσπάσει στη νεολαία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. «Αντάρτες» και «προεδρικοί» συγκρούονται σε κάθε ευκαιρία και χτες στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ άναψαν τα αίματα και λίγο έλειψε να πέσει ξύλο.

Τελικώς οι αντιμαχόμενες πλευρές περιορίστηκαν σε βρισιές, σπρωξίματα, κατηγορίες, απειλές και φραστικές προσβολές. Ο «πόλεμος» όμως που έχει ξεσπάσει ειδικά στη Θεσσαλονίκη και έχει την αφετηρία του στην κατάργηση της νεολαίας που είχε κάνει μετά το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη δυτική Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δε φαίνεται να τελειώνει... Στην επανίδρυση της νεολαίας δεν συμμετείχε ένα κομμάτι των ΔΑΠιτών και ΟΝΝΕΔιτών (με δύναμη στη Θεσσαλονίκη ειδικά), που μάλιστα κατέβηκαν και στις φοιτητικές εκλογές με ξεχωριστά ψηφοδέλτια. Έτσι δημιουργήθηκαν δυο στρατόπεδα, τα οποία συγκρούονται σε κάθε ευκαιρία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των δυο πλευρών, χτες στον τρίτο όροφο της Νομικής έγινε σύρραξη ανάμεσα σε «αντάρτες» και «προεδρικούς». Αιτία το γνωστό «τραπεζάκι» της Νομικής, το οποίο διεκδικούν και οι δυο πλευρές.

Η πλευρά των «ανταρτών» κάθισε στο «τραπεζάκι», έχει οργανωθεί με γραμματέα πόλης, όρισε υπεύθυνο σχολής και πήρε θέση στο «τραπεζάκι». Οι «προεδρικοί» αντέδρασαν και άρχισαν τα... όργανα.

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε το... ξύλο, όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει και πλέον ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, ζητά να γίνουν... καρατομήσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες ή μέρες αναμένονται διαγραφές και μέτρα σε κεντρικό επίπεδο και με απόφαση της ηγεσίας του κόμματος, καθώς η συνέχιση αυτής της κατάστασης οδηγεί σε θλιβερά μονοπάτια.

Ανακοινώσεις έβγαλαν και οι δυο πλευρές.

Οι «προεδρικοί» εξέδωσαν (ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής) καταγγελία στην οποία αναφέρουν: «Καταγγέλλουμε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο κτίριο της ΝΟΠΕ και συγκεκριμένα στον τρίτο όροφο, στις 14 Δεκεμβρίου 2016. Αναφερόμαστε στην εισβολή ομάδας 15 και πλέον ατόμων με επικεφαλής τον Σταμάτη Σταμέλο αυτοαποκαλούμενο ως 'γραμματέα' της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης και Βελώνη Άρη 'υπεύθυνο οργάνωσης' που 'αναδείχθηκαν' μετά από παράνομες αντικαταστατικές και ακυρωθείσες από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ελλάδος 'εκλογές'. Οι εν λόγω 'κύριοι' και η παρέα τους προσπάθησαν με χρήση ΒΙΑΣ σωματικής και λεκτικής να καπηλευτούν αρχικά τον χώρο (τραπεζάκι) που μας έχει παραχωρηθεί δικαιωματικά από την κοσμητεία και κυρίως να ιδιοποιηθούν ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ της μιας και μοναδικής ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ολόκληρης της Θεσσαλονίκης! Οι Εξωσχολικοί Τραμπούκοι που δηλώνουν και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (!!!!) χέρι - χέρι με την 'ανεξάρτητη' παράταξη Φοιτητική Αναγέννηση, ως άλλοι συνεργοί, ξεφτιλίζουν κάθε έννοια σοβαρότητας και δημοκρατίας ζητώντας από εμάς να φύγουμε από τον χώρο μας και την ίδια στιγμή από το Πανεπιστήμιο μας! Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΑΣ δεν έχει τέλος. Δεν θα επιτρέψουμε πρακτικές νύχτας στο Πανεπιστήμιο Μας. Δεν θα επιτρέψουμε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ να ακολουθεί εντολές 40αρηδων άεργων παραγόντων και κλειστών συστημάτων. Εμείς οι ΔΑΠΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΠΙΤΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τις αξίες, τα ιδανικά, τις ιδέες και το όνομα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΝΟΜΙΚΗΣ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ».

Η απάντηση των «ανταρτών» ήταν η εξής: «Επισημαίνεται προς κάθε κατεύθυνση πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ΜΑΖΙΚΗ και ΕΝΙΑΙΑ. Την εκπροσωπούν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ που δίνουν καθημερινά αγώνες μέσα στις Σχολές και τα Τμήματά τους στο ΑΠΘ και στο ΠΑΜΑΚ και όχι οι δύο 'γνωστοί' δικηγόροι Χ.Β. και Θ.Κ., οι τριανταπεντάρηδες άεργοι που ζουν παρασιτικά εις βάρος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικής διεκδικώντας κομματικές θέσεις για προσωπικό τους όφελος. Οι εν λόγω κύριοι με τις πρακτικές τους προκάλεσαν πριν δύο χρόνια διάσπαση στην οργάνωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικής και εκλογική κατάρρευση, καθώς δεν μπορούσαν να δεχτούν την ύπαρξη μελών στην οργάνωση που να μην είναι υποχείριά τους. Η αυτοαποκαλούμενη 'μοναδική ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στην Πόλη' πρέπει να αναλογιστεί ότι μάλλον δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά η ίδια στραβά αρμενίζει. Ο σκοπός και η δράση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ οφείλει να στρέφεται γύρω από τις ανάγκες των φοιτητών και τη βελτίωση του ελληνικού Πανεπιστημίου και όχι γύρω από τα μικροπολιτικά συμφέροντα ορισμένων τριανταπεντάρηδων. Η πορεία της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης ήταν και είναι σταθερή, αταλάντευτη και ηθικά άμεμπττη, κάτι που δυσκολεύονται να καταλάβουν οι επαγγελματίες Κομανέτσηδες του φοιτητικού συνδικαλισμού».

Το βίντεο του επεισοδίου

βίντεο - parapolitika.gr