Skip to main content

ΑΠΘ: Έβδομο επιστημονικό συνέδριο νεολαίας τον Αύγουστο

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από την Κυριακή 20 Αυγούστου έως την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ.

Το 7o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Νεολαίας και Summer School οργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων της ASECU Youth.

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από την Κυριακή 20 Αυγούστου έως την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στην Καλάνδρα της Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το θέμα του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου είναι «History is back. Institutional Socioeconomic & Business Challenges in a rapidly changing world».

Η Ένωση των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και Παρευξείνιας Ζώνης (ASECU) ιδρύθηκε το 1996 και αριθμεί 51 Πανεπιστήμια-μέλη από 19 χώρες.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 120 φοιτητές και 35 Καθηγητές Οικονομικών Σπουδών από 27 Πανεπιστήμια, από τις χώρες Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, FYROM, Γερμανία, Ελλάδα, Κίνα, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία και Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες φοιτητές θα παρουσιάσουν τις επιστημονικές τους εργασίες στο πλαίσιο του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, ενώ θα παρακολουθήσουν διαλέξεις τόσο των Καθηγητών από τα 27 Πανεπιστήμια που συμμετέχουν όσο και προσκεκλημένων Καθηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν τη Βεργίνα, θα ξεναγηθούν στη Θεσσαλονίκη και θα ενημερωθούν για την ιστορία της, θα γνωρίσουν τα λαογραφικά στοιχεία της Χαλκιδικής και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, θα έρθουν σε επαφή με την ελληνική μουσική και τους χορούς και θα γευτούν παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.