Skip to main content

ΑΠΘ: Εβδομάδα επιστημών για τα 90 χρόνια της Σχολή Θετικών Επιστημών

Μαθητές αλλά και πολίτες θα επισκέπτονται τη Σχολή Θετικών Επιστημών όπου θα παρουσιάζονται φαινόμενα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Πληροφορικής

Με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή της, η Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ διοργανώνει την Εβδομάδα Επιστημών 2017, με τίτλο «Η Επιστήμη στην καθημερινότητα», στις 4-6 Μαΐου 2017. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00, στο Αμφιθέατρο του Μετεωροσκοπείου του ΑΠΘ.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, μαθητές από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και πολίτες θα επισκέπτονται τη Σχολή Θετικών Επιστημών όπου θα παρουσιάζονται φαινόμενα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωλογίας και Πληροφορικής.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με τίτλο «Σύγχρονες απειλές των θαλάσσιων οικοσυστημάτων». Επίσης, θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο από τη Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Φυσικής, με τίτλο «Σχολάσανε οι μοίρες». Ο μαγικός κόσμος της Χημείας μέσα από τα πειράματα, οι ματιές στον μικρόκοσμο, η Παλαιοντολογία στην εκπαίδευση και την κοινωνία και η πλαστικοποίηση των ωκεανών είναι ορισμένες μόνο από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Επιστημών.

Εγγραφή-δήλωση συμμετοχής στον σύνδεσμο http://bit.ly/2obnru0 έως και την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες: www.sci.auth.gr

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.