Skip to main content

Αποζημίωση μαμούθ σε οικογένεια στρατιώτη που πέθανε από... αμυγδαλές

Ο Άρειος Πάγος με αμετάκλητη απόφασή του δικαίωσε την οικογένεια του νεκρού στρατιώτη που πέθανε από επιπλοκές που άρχισαν από τις αμυγδαλές του.

Αποζημίωση ύψους 839 χιλιάδων ευρώ εκδικάστηκε για οικογένεια 20χρονου στρατιώτη στον Έβρο ο οποίος χάθηκε άδικα από αμυγδαλές κατά τη διάρκεια της θητείας του το 1999.

Ο Άρειος Πάγος με αμετάκλητη απόφασή του δικαίωσε την οικογένεια του νεκρού στρατιώτη που πέθανε από επιπλοκές που άρχισαν από τις αμυγδαλές του, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξε αμέλεια από τους ιατρούς που κλήθηκαν να χειριστούν το περιστατικό.

Η πυώδης υπετροφία των αμυγδαλών στάθηκε μοιραία για τον μαυροσκούφη. Ο νεαρός στρατιώτης έχασε τη ζωή του το 1999. Διαγνώστηκε το πρόβλημα στις αμυγδαλές του, εισήχθη σε νοσοκομείο αλλά εκεί όπως προκύπτει δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία στην επιμονή των συμπτωμάτων με αποτέλεσμα αντί να τον κρατήσουν εντός νοσοκομείου να τον στείλουν ξανά στην μονάδα του. Η υγεία του επιδεινωνόταν μέρα με τη μέρα μέχρι που παρουσιάστηκε μυοπερικαρδίτιδα. Αυτό ήταν και το τέλος.

Οι συγγενείς του προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και μετά από πολύχρονο δικαστικό αγώνα κέρδισαν.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο επιδίκασε στoυς γονείς 260.000 ευρώ στον καθένα, στα αδέλφια 140.000 ευρώ στον καθένα, στον παππού 30.000 ευρώ και στον θείο 9.000 (συνολικά 839.000 ευρώ).

Από την πλευρά της, η Στρατιωτική Δικαιοσύνη επέδειξε ιδιαίτερη επιείκεια, καθώς επέβαλε στον υπεύθυνο υπίατρο ποινή φυλάκισης 1,5 έτους με τριετή αναστολή.