Skip to main content

Αποζημίωση για την επίθεση του Ρουβίκωνα μπορεί να ζητήσει η Τουρκία

Η τουρκική πρεσβεία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει αποζημίωση από το ελληνικό κράτος για τις ζημιές από την επίθεση του «Ρουβίκωνα».

Ακόμα και το ενδεχόμενο διεκδίκησης αποζημίωσης από το ελληνικό κράτος αφήνει ανοιχτό η τουρκική πρεσβεία με επίσημο έγγραφο που απέστειλε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις 26 Ιουλίου, ανήμερα της επίθεσης με μπογιές από την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με  έγγραφο που αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ η τούρκικη πρεσβεία εγκαλεί την Αθηνά, αναφέροντας ότι η Αστυνομία δεν έκανε απολύτως τίποτα για την αποτροπή της επίθεσης και τη σύλληψη των δραστών, και για αυτό το λόγο μάλιστα αποστέλλει στις ελληνικές Αρχές και οπτικοακουστικό υλικό.

Ο τούρκος πρέσβης αναφέρει πως σε μελλοντικά ανάλογα περιστατικά αναμένει μεγαλύτερη ετοιμότητα από την ελληνική Αστυνομία και ζητά τη μεσολάβηση του ΥΠΕΞ για να οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, για τις 26 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η δίκη του 37χρόνου, ο οποίος κατά τις αστυνομικές Αρχές θεωρείται ηγετικό μέλος της ομάδας Ρουβίκωνας και είχε συλληφθεί, προ ημερών, κατά τα επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβεία.