Skip to main content

Αποζημιώσεις ζητά η κοινοπραξία για το ΣΜΑ της Ευκαρπίας

Με προσφυγή της στο διοικητικό εφετείο της Θεσσαλονίκης, αποζημιώσεις ζητά η κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή του ΣΜΑ στην Ευκαρπία, η οποία δεν μπορεί να εργαστεί λόγω των κινητοποιήσεων των κατ

Αποζημιώσεις ζητά, με προσφυγή της στο διοικητικό εφετείο της Θεσσαλονίκης, η κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία, η οποία δεν μπορεί να εργαστεί λόγω των κινητοποιήσεων των κατοίκων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας, Θανάση Παπανικολάου, η προσφυγή που κατέθεσε η κοινοπραξία αφορά ένα χρονικό διάστημα 23 ημερών από τα μέσα Ιανουαρίου οπότε διακόπησαν οι εργασίες μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου του 2012.

Για τις μέρες αυτές ζητείται αποζημίωση της τάξης των 200.000 ευρώ, που αντιστοιχεί σε κόστος προσωπικού, μηχανημάτων και άλλες δαπάνες.

"Επιφυλασσόμαστε να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις για το σύνολο του χρονικού διαστήματος που δεν πραγματοποιούμε εργασίες, όχι από δική μας υπαιτιότητα" σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου στο ΑΜΠΕ. Διευκρινίζει δε ότι "η προσφυγή της κοινοπραξίας έγινε αφού προηγήθηκαν αιτήσεις θεραπείας στον αρμόδιο υπουργό και αιτήματα προς τον Σύνδεσμο ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης", που έχει την ευθύνη του έργου.

Για "δυσμενή εξέλιξη" κάνει λόγο το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, Σωκράτης Φάμελλος και υπογραμμίζει την ανάγκη εκτέλεσης του έργου για περιβαλλοντικούς λόγους αλλά και για να αποφευχθεί η μετακύληση στην πόλη των αποζημιώσεων που ζητούνται καθώς πρόκειται, όπως λέει, για κόσμος μη επιλέξιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει ότι τα ποσά των αποζημιώσεων δεν μπορούν να πληρωθούν από ευρωπαϊκούς πόρους αλλά, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, θα επιβαρύνουν τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι εκπρόσωποι δήμων στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου έθεσαν ζήτημα παρέμβασης στο θέμα από την πολιτεία.
Από την άλλη πλευρά, το Δίκτυο Συλλόγων και Φορέων κατά της κατασκευής του ΣΜΑ ζητά να μην πραγματοποιηθεί τελικά το έργο, κάνει λόγο για συνολική περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής και τάσσεται υπέρ της αλλαγής της χωροθέτησής του.