Skip to main content

Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες Λάρισας και Μαγνησίας

Στην αποχώρηση τους από τα μπλόκα Πλατυκάμπου, Τυρνάβου και Μικροθηβών προσανατολίζονται οι αγρότες, καθώς η τέταρτη εβδομάδα των κινητοποιήσεων έχει αρχίσει να προκαλεί εμφανή ρήγματα στις τάξεις του
Στην αποχώρηση από τα μπλόκα της Λάρισας και της Μαγνησίας προσανατολίζονται οι αγρότες της περιοχής, καθώς η τέταρτη εβδομάδα των κινητοποιήσεων έχει αρχίσει να προκαλεί εμφανή ρήγματα στις τάξεις του κινήματος και ήδη σήμερα κάποια τρακτέρ αποχώρησαν από το μπλόκο του Τυρνάβου.

Την κούραση που έχει επέλθει στις τάξεις του αγροτικού κινήματος δείχνουν να αντιλαμβάνονται πλέον και οι επιτελείς των μπλόκων, οι οποίοι δρομολογούν αποχώρηση από τους δρόμους με το κεφάλι ψηλά. Έτσι, την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα του Πλατυκάμπου, του Τυρνάβου και των Μικροθηβών στα οποία οι μπροστάρηδες των αγροτικών κινητοποιήσεων αναμένεται να εισηγηθούν την αναστολή τους.

Εξάλλου, η αυριανή συνάντηση της Κ.Μπατζελή με τους εκπροσώπους του μπλόκου της Νίκαιας,  έρχεται να κλείσει τον άτυπο γύρο επαφών της κυβέρνησης με τους αγρότες, ο οποίος κατά γενική ομολογία δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τους κινητοποιούμενους.

 Προκειμένου πάντως να υπάρξει ο απαιτούμενος συντονισμός για τη αυριανή συνάντηση στο υπουργείο, εκπρόσωποι από πολλά μπλόκα βρέθηκαν το απόγευμα στη Νίκαια, όπου συγκεκριμενοποιήθηκε το πλαίσιο των αιτημάτων που θα τεθεί προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.  Το απόγευμα και για τρεις περίπου ώρες οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας απέκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό και τους παραδρόμους της στον κόμβο της Νίκαιας ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και αύριο, την ώρα που οι εκπρόσωποί τους θα συναντώνται με την κ. Μπατζελή.