Skip to main content

Aποχωρεί και η Αράπογλου από τη διεκδίκηση του δήμου

Δεν θα είναι υποψήφια για το δήμο Θεσσαλονίκης η Χρύσα Αράπογλου, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των συντονιστικών των δημοτικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στην πόλη.
Δεν θα είναι υποψήφια για δεύτερη φορά για το δήμο Θεσσαλονίκης η η επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των συντονιστικών των δημοτικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στην πόλη.

Η βουλευτής Χρύσα Αράπογλου επιβεβαίωσε στη Voria.gr ότι δεν θα είναι υποψήφια στο δήμο Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές. «Δεν ενδιαφέρομαι πλέον για τη δημαρχία», δήλωσε στη Voria.gr η κυρία Αράπογλου και πρόσθεσε: «θα ασχοληθώ μόνο με τα βουλευτικά μου καθήκοντα και ειδικά με την Επιτροπή Μορφωτικών στη βουλή». Η κυρία Αράπογλου ήταν λακωνική στη δήλωσή της και δεν θέλησε να εξηγήσει τι την οδήγησε στην απόφαση αυτή.

Δηλαδή, αν ήταν μια αυτόβουλη απόφαση ή αν της υποδείχθηκε από το ΠΑΣΟΚ να αποσύρει το ενδιαφέρον από τον εκλογικό στίβο του δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να τεθεί ένας νέος υποψήφιος μετά την αποχώρηση μάλιστα από τη διεκδίκηση της δημαρχίας του νυν δημάρχου Βασίλη Παπαγεώργοπουλου.

Η ίδια απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο για το αν υπάρχει πικρία ή όχι, με την έννοια ότι δεν αναγνωρίστηκε η μέχρι σήμερα συνεισφορά της στα δημοτικά πράγματα της Θεσσαλονίκης. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε ηγηθεί της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» και συνέβαλε στην αποκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου της νυν δημοτικής αρχής που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία.

Η ίδια μάλιστα στη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δια αντιπροσώπου κοινοποίησε την απόφαση της να μην είναι υποψήφια.
Εκ μέρους του  ΠΑΣΟΚ λέγεται ότι την τελική απόφαση για το πρόσωπο που θα στηρίξει το κόμμα θα τη λάβει ο πρόεδρος του και πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Τα σενάρια που επικρατούν είναι πολλά και οι φήμες ακόμη περισσότερες για το πρόσωπο που θα επιλεγεί για υποψήφιος δήμαρχος.

Το ένα σενάριο θέλει το  ΠΑΣΟΚ να επιλέγει  ένα όνομα με μεγαλύτερη απήχηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης από τον πολιτικό χώρο, όπως ο Χάρης Καστανίδης, ο Γιάννης Μαγκριώτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ονόματα που έχουν ακουστεί όμως ως και υποψήφιοι για περιφερειάρχες.

Το έτερο σενάριο φέρει το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει έναν από τους υποψήφιους επιχειρηματίες, όπως τον Νίκο Ευθυμιάδη, τον Γιάννη Μπουτάρη ή τον Τάσο Τζήκα, οι οι οποίοι μάλιστα δήλωσαν ότι μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στη νυν δημοτική αρχή. Με δεδομένο όμως ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος  στις επόμενες εκλογές , δεν υφίσταται λόγος για κοινό μέτωπο από τους επιχειρηματίες. Άρα το ΠΑΣΟΚ, θα σταθμίσει εάν ένα ενιαίο επιχειρηματικό μέτωπο μπορεί να φέρει τη νίκη στην κούρσα διεκδίκησης της δημαρχίας, έναντι του αντίπαλου υποψηφίου που θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα ή του Σταύρου Καλαφάτη.

Δεν αποκλείεται να επιλεγεί ένα άλλο πρόσωπο από τον επιχειρηματικό στίβο, που έχει ασχοληθεί με τα κοινά της πόλης , όπως ο Δημήτρης Μπακατσέλος, πρόεδρος του ΕΒΕΘ. Ωστόσο πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι όταν ο επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, την περασμένη Τρίτη η αίθουσα είχε πολύ άρωμα ΠΑΣΟΚ. Τα πρόσωπα που έχουν δηλώσει την υποψηφιότητα τους για το δήμο, σαφώς βρίσκονται σε έντονες διαβουλεύσεις.

Ανάλογο σκηνικό επικρατεί και στο μέτωπο της ΝΔ και εκεί οι διεκδικητές είναι δυο. Έπονται ραγδαίες εξελίξεις μέχρι να ανακοινώσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ σε ποια πρόσωπα θα δώσουν το χρίσμα των υποψηφίων για το δήμο Θεσσαλονίκης.